Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moraju iseliti

Nakon otkaza završavaju i na cesti, traže bilo kakav smještaj

Ivica i Željka Lojan iz Siska moraju napustiti unajmljeni smještaj
Nikola Čutuk/Pixsell
01.11.2012.
u 10:57

U Gradu Sisku su im rekli da nemaju slobodnih stanova pa supružnici traže bilo kakav smještaj

Bez krova nad glavom, u danima kad se temperatura bliži nuli, ostaju Ivica i Željka Lojan iz Siska.

Istodobno dobili otkaz

Posljednje tri godine supružnici su proveli kao podstanari u kući u Galdovu, a vlasnik objekta ih je prije tjedan dana obavijestio kako do 1. studenog moraju iseliti. Inače žive od 800 kuna socijalne pomoći jer su ostali bez posla.

– Radili smo oboje u jednoj firmi, ja kao pomoćni radnik, a supruga kao čistačica, a onda smo postali višak i dobili otkaz. To je bilo prije dvije godine, otad pokušavamo naći posao, no nismo imali sreće. Javljali smo se i za javne radove, no ti su poslovi već bili popunjeni - kaže 41-godišnji Ivica. Tražili su stan za unajmiti, no ispod 1000 kuna nitko ne daje, a oni si to ne mogu priuštiti. Sadašnji smještaj plaćali su 600 kuna, a s preostalih 200 nisu mogli živjeti, pa su radili sa strane, pomagali gdje bi stigli sa čišćenjem kuća ili slaganjem drva. S režijama je pomagao Crveni križ.

– Moj otac će nas primiti na kratko kako ne bi bili vani, no ni kod njega nema mjesta. U maloj jednosobnoj kući živi s bratom, pa za nas nema mjesta, ali nije nam mogao dopustiti da spavamo na cesti - rekao je Ivica. Brinu kamo će sa svojim ljubimcima, mačkama i dva psa koje su udomili.

– Trčali su za nama dok su još bili mali, pa smo ih odveli doma jer nam ih je bilo žao. I ja sam sirotinja, i oni su, pa smo im htjeli pomoći - tužno će 32-godišnja Željka.

Privremena pomoć

U Gradu Sisku, kažu supružnici, poručili su im kako praznih stanova nema, te da se prijave na natječaj za gradski stan za iduću godinu.

- Nama je smještaj hitno potreban, za iduću godinu je kasno. Molimo dobre ljude, ako netko ima bilo kakav smještaj koji ne koristi da nam pomogne, barem privremeno, tijekom zime, dok se ne snađemo - mole Ivica i Željka Lojan.

Komentara 1

ZI
ziva_istina
17:39 01.11.2012.

Najbolje je, kofere u ruke, pa put pod noge u bjeli svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije