Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor u Hrvatskoj

Nakon ostavke austrijski ultradesničar odmara se u Zadru

zadar
Filip Brala/PIXSELL
21.08.2012.
u 11:20

Scheuch je rekao da nije odstupio zbog korupcijskog skandala Hypo banke i da s njime nema nikakve veze, već zato što ne može više trpjeti medijsko maltretiranje i prijetnje njemu i njegovoj obitelji, u što brojni Austrijanci ne vjeruju

BEČ – Austrijski dnevni list Österreich u utorak piše da bivši čelnik krajnje desne Slobodarske stranke Koruške (FPK) i zamjenik koruškog pokrajinskog poglavara Uwe Scheuch, koji je nedavno podnio ostavku, ljetuje u Hrvatskoj u jednom od najluksuznijih hotelskih kompleksa s pet zvjezdica Falkensteiner pokraj Zadra.

Na pitanje novinara Österreicha o tome kako se osjeća od,govorio je „sjajno“, ne želeći otkriti lokaciju na kojoj ljetuje. To je učinio austrijski dnevnik, dodajući kako na internetskoj stranici hotela koji se reklamira kao „luksuzni – wellness – hram“ piše da senior suite za dvije odrasle osobe i dvoje djece, veličine 60 kvadratnih metara i s pogledom na more te polupansionom, stoji 400 eura dnevno po osobi za rezervaciju preko interneta.

Isti izvor navodi da u zadarskom "najljepšem zalasku sunca na svijetu", prema riječima Alfreda Hitchcocka, sada uživa i Scheuch, koji je nedavno stranačko kormilo ustupio svom starijem bratu Kurtu.

Bivši čelnik FPK ostavku je podnio nepunih tjedan dana nakon što je ostavku podnio i čelnik konzervativne Pučke stranke u Koruškoj (ÖVP) Josef Martinz, priznavši na sudu da je sudjelovao u mreži političara koji su 2007. godine uzeli mito prilikom prodaje Hypo Alpe Adria banke njemačkoj banci BayernLB.

Scheuch je rekao da nije odstupio zbog korupcijskog skandala Hypo banke i da s njime nema nikakve veze, već zato što ne može više trpjeti medijsko maltretiranje i prijetnje njemu i njegovoj obitelji, u što brojni Austrijanci ne vjeruju.

Uwe Scheuch čeka na pravomoćnu odluku najviše austrijske sudske instance, nakon što je u prvostupanjskom postupku bio optužen i osuđen zbog davanja obećanja bogatom ruskom investitoru da će za dobrovoljni novčani prilog zauzvrat dobiti austrijsko državljanstvo.

Što se tiče njegove navodne umiješanosti u korupcijski skandal s prodajom Hypo banke, istraga je u tijeku.

Komentara 4

AN
ankicascreiber
11:41 21.08.2012.

ne samo da ljetuje u tom hotelu, već ga možda i posjeduje. Gleda okolo i smije se glupim balkancima, koji oko njega rade kao sobarice, konobari, spremači, i misli koje budale sve bi prodali samo da ne koriste vlastitu pamet.. Šesto godina su se naši predci borili protiv turaka, danas bi ti turci trebali doći kao sveti spasitelj na Krk. Nije mene strah jovana već hrvatskih go.....

JA
james49
12:49 21.08.2012.

@ankicascreiber Moraš se priviknuti na kapitalizam i zaboraviti što je bilo. Ako je čovjek pošteno kupio hotel, nije na nama da mu popujemo. A fala Bogu da nam zapošljava ljude.

AN
ankicascreiber
15:16 21.08.2012.

@james49 daj molim te prodaj tu svoju priču o kapitalizmu bankama i bnankarima. Da li postoji slobodno tržište usuluga? Da li postoji slobodna konkurencija na tržištu kako bi se zadovoljile potrebe potrošača? Da li se radi o slobodnom tržištu ili političkoj ekonomiji koja radi protiv demokraicje i insteresa građana? Svjetske banke su ti največi komunizam..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije