Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRALI STARIJE GOSPOĐE

Nakon novih prevara policija opet upozorava: Ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama

Oznake hrvatske policije
Ivo Cagalj/PIXSELL
11.02.2022.
u 11:38

Podsjećaju da su se prevaranti spremni vrlo maštovito predstaviti kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili kao službene osobe kako bi iskoristili lakovjernost potencijalnih žrtava

Zagrebačka policija zabilježila je u četvrtak dvije prevare na štetu starijih sugrađanki koje su povjerovale u lažne priče nepoznatih prevaranata i predale im više stotina tisuća kuna pa policija poziva na dodatni oprez.

U četvrtak, oko 13 sati, u novozagrebačkoj Ulici Siget, nepoznati se prevarant lažno predstavio 81-godišnjakinji kao zaposlenik državne institucije, nakon čega mu je žrtva dala nekoliko desetaka tisuća kuna. Istog dana, oko 14.30 sati, nepoznata žena lažno se predstavila kao zaposlenica banke 71-godišnjakinji koja joj je predala nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija stoga podsjeća građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih puste u svoj dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto to ne čine bez prethodne provjere o kome se radi.

Podsjećaju da su se prevaranti spremni vrlo maštovito predstaviti kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili kao službene osobe kako bi iskoristili lakovjernost potencijalnih žrtava.

''Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koje zastupaju'', naglašavaju u policiji.

Građanima preporučuju da, ukoliko sumnjaju na osobe koje se predstavljaju kao policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično, odmah nazovu 192 i prijave takve slučajeve te da zapamte što više detalja o tim osobama kako bi policiji pomogli u njihovom pronalasku.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Stanari ove zgrade će poludjeti! Već tjedan dana zvoni zaglušujući alarm!

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
18:14 04.03.2022.

nekoliko stotina tisuća kuna...ja sam i dalje zapanjena količinom novca koje stari ljudi općenito imaju... stalno pričamo o nekakvim jadnim penzijama i jadnim penzićima , a kad ih okradu to su stotine tisuća kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije