Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Nakon južine stiže nam nova promjena vremena: Objavljeno kakav nas vikend čeka

Zagreb: Kiša i vjetar, pa navečer zahlađenje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
31.03.2023.
u 09:38

Slijede nam promjenjivi dani, povremeno s kišom, u petak najprije na sjevernom Jadranu, a prema kraju dana u većini krajeva

Kako javlja DHMZ danas nas očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje malo kiše, uglavnom na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a češće se očekuje navečer i osobito u noći. Ponajprije na sjevernom Jadranu moguća je i grmljavina. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 15 do 20 °C, na istoku malo viša.

U subotu će biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, osobito u prvom dijelu dana. Lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom, ponajprije na Jadranu gdje mogu biti izraženiji. Poslijepodne češća sunčana razdoblja. Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni i zapadni, a na Jadranu će jugo već ujutro okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na moru između 9 i 13, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 °C.

"Slijede nam promjenjivi dani, povremeno s kišom, u petak najprije na sjevernom Jadranu, a prema kraju dana u većini krajeva. S petka na subotu moguća je lokalno obilnija kiša. U petak će puhati jugozapadnjak, na udare ponegdje i olujan, a na Jadranu većinom umjereno do jako jugo i južni vjetar. Od ponedjeljka uglavnom suho, ali i hladnije, pa je na kopnu ujutro uz tlo ponovno moguć slab mraz. Pritom će od nedjelje oblake rastjerivati umjeren, u ponedjeljak i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura, koja će početkom novog tjedna jačati na jaku do olujnu, podno Velebita na udare i orkansku.", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"U unutrašnjosti za vikend promjenjivo, povremeno s kišom, osobito u subotu. Već će nedjelja biti manje topla zbog umjerenog sjeveroistočnjaka s kojim će stizati hladniji zrak. Uz jačanje vjetra, u ponedjeljak će sa zapada početi razvedravanje, no u gorju još može pasti malo oborine na granici kiše i snijega. Kiše će biti i na Jadranu, početkom vikenda češće na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a zatim će sporadičnih pljuskova biti uglavnom na krajnjem jugu. U nedjelju će zapuhati umjerena bura te naglo jačati, pa od ponedjeljka valja računati na olujne udare, podno Velebita i orkanske", prognozirala je Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a

Kako smo pisali Prema Europi trenutno velikom brzinom putuje Genovska ciklona, što su potvrdile i satelitske snimke na stranici SAT24.com. Na snimkama je vidljivo kako ciklon ima oblik uragana, no radi se o uobičajenoj pojavi za Europu. Dijelovi Srbije trebali bi biti na udaru, no Hrvatsku će tek djelomično zahvatiti.

Video: Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnoj traci, a auti su mu blicali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije