Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Nakon godinu dana zamijenjen sudac i postupak ide ispočetka

smeće varaždin (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
06.03.2013.
u 11:01

Najvažnije je utvrditi je li opasnost od štete postojala 2008. godine i da li bi po tom ugovoru šteta bila sanirana

Više od godinu dana nakon što je Grad Varaždin podnio tužbu protiv tvrtke Varkom i Grupe T7 za utvrđivanje ništetnosti ugovora o mehaničko biološkoj obradi komunalnog otpada u gradu, postupak je još uvijek – na početku.

Sve ispočetka

Po toj su tužbi do sada održana tri ročišta, a Grad Varaždin je zatražio izuzeće sutkinje Iris Hatvalić-Nemec. Iako im je taj zahtjev odbijen, spletom nepredviđenih okolnosti slučaj je ipak završio kod novog suca i tako je jučer počeo ispočetka.
Novi sudac Radovan Raduka ustvrdio je da treba poduzeti sve što se može kako bi se ovaj slučaj (čiji spis ima već više od 1500 stranica) što brže doveo cilju - a to je utvrđivanje ništetnosti spornog ugovora. Sudac je odredio da je najvažnije utvrditi je li krajem 2008. godine zaista postojala opasnost od štete i je li taj ugovor bio adekvatno sredstvo za postizanje cilja žurnog sprečavanja nastanka štete. - Sud ne raspolaže stručnim znanjem da to utvrdi te je potrebno izvesti dokaze vještačenjem – obrazložio je Raduka i za vještaka predložio Gorana Kniewalda, čemu su se usprotivili i opunomoćenici Varkoma i VIS-a.

Ne žele Kniewalda

Ustvrdili su kako će Kniewaldovo vještačenje biti vjerojatno isto kao i u USKOK-ovom postupku, pa su tražili drugog vještaka, što je sudac uvažio. Sudski vještak bit će izabran između 17 vještaka specijaliziranih za zaštitu okoliša, a tko će on biti, bit će poznato za dva tjedna.
Zanimljivo je da će se suđenje u ovom slučaju preklopiti  sa suđenjem Ivanu Čehoku, Davoru Patafti i drugima, koje se tereti da su se udružili kako bi oštetili gradski proračun za 49,6 milijuna kuna (između ostalog, poslom oko zbrinjavanja otpada). Kako neslužbeno doznajemo, pripremno ročište u tom slučaju na Županijskom sudu u Zagrebu trebalo bi biti održano 23. travnja. Drugo ročište na varaždinskom Trgovačkom sudu očekuje se početkom svibnja.

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
19:50 06.03.2013.

znači da ga prvi znao a nije smio riješit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije