Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat grafitima

Nakon ćiriličnih Vukovar dobio i grafit koji Srbe šalje na - breze!

vukovar,grafit
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
08.02.2013.
u 12:00

Govor mržnje zavladao je Vukovarom. Nakon jučerašnjih grafita na ćirilici, grad je danas ''postao bogatiji'' za još jedan koji glasi ''Nema vrba koliko ima Srba, nema veze može i na breze''

''Nema vrba koliko ima Srba, nema veze može i na breze'', najnoviji je uvredljivi i provokativni grafit koji se jutros pojavio na pročelju jedne od zgrada u vukovarskom naselju Olajnica. 

Iz policije su nam samo kratko prenijeli da tragaju za počiniteljem. Očigledno je da je u Vukovaru započeo rat grafitima. Naime, dan prije na nekim zgrada ispisani su ćirilični grafiti s četiri S, natpisi Srbija, Šešelj…

Neki mještani Olajnice kazali su kako najnoviji grafit nije od jutros, već da je nastao 24. siječnja te da nikad nije brisan niti prijavljivan policiji.

Nakon njihove pojave oglasilo se i Zajedničko vijeće općina koje je osudilo svaki oblik isključivosti te iskazivanja netrpeljivosti i mržnje. Navode da oni koji to rade, bez obzira kojoj strani pripadali, ne čine dobro nikome i dodatno pogoršavaju ionako zaoštrenu situaciju, a uništavaju i zajedničku imovinu.

Apeliraju na policijske službenike da pronađu i primjereno kazne počinitelje tog kaznenog djela.

Neovisni vijećnici Vukovara: Situacija u Vukovaru iz dana u dan je sve alarmantnija

- Situacija u Vukovaru iz dana u dan je sve alarmantnija i zabrinjavajuća pri čemu nitko ne želi, ili ne zna, učiniti ništa kako bi se stvari pomaknule s mrtve točke a grad počeo napredovati, rečeno je to na konferenciji za novinare Kluba neovisnih vijeća Gradskog vijeća Vukovara.

Predsjednik Kluba Vinko Erak ponovio je da je u Vukovaru na djelu politička trgovina na svim razinama pri čemu se biraju sredstva. Tvrdi da se u isto vrijeme u gradu bilježi zapošjavanje članova obitelji nekih političara dok dobar dio građana ne radi, nema novca niti za najosnovnije. Ukazao je i na činjenicu da gotovo svakodnevno po jedna mlada obitelj napušta grad u potrazi za poslom a da to očigledno nikoga ne interesira. Zatražio je i odgovore o poslovanju ranijih Uprava Borova.

– Gdje je 90 milijuna kuna koje je državna agencija AUDIO u dva navrata uplatila Borovu s ciljem proširivanja proizvodnje i dodatnog zapošljavanja? Novac je se trošio na sve i svašta ali ne i na stvari za koje je namijenjen, rekao je Erak.

Pojašnjavajući izrečeno Zdravko Dedić je rekao da su od toga novca kupovani automobili, dijeljene pozajmice, plaćani tamburaši i sl. Očigledno je da je za nekoga novca bilo koliko god želi dok za druge nije bilo ničega.

Očekujemo izvještaj revizije o poslovanju tvrtke poslije čega ćemo podnijeti i kaznene prijave, najavio je Dedić dodajući da u svemu što se dešava u Vukovaru veliku ulogu ima DORH i USKOK koji ne čine dovoljno u svojim istragama kao i da one koje su već završene stoje u ladicama.

>>Sprejem na ćirilici ispisali četiri S, Šešelj, srpski sinovi, ćirilica…

Komentara 111

OB
-obrisani-
16:20 08.02.2013.

08.02.2013. u 13:19h insignia je napisao/la: 08.02.2013. u 13:14h NWO u blato je napisao/la: Govor mržnje zapodenuo Tuđman _____________________________ Na tragu velikosrpske politike..SANU... I idioti nikako da shvate gdje ih vodi retorika --- Da li znaš šta piše u SANU?? Dali poziva da svi drugi narodi treba da vise na vrbre i breze ???

OL
olovka
16:46 08.02.2013.

Hrvatska je definitivno dokazala da je za demokratsku evropu,nemislim da ce netko da joj ospori prikljucenje

Avatar El Indio
El Indio
19:37 08.02.2013.

08.02.2013. u 19:22h NWO u blato je napisao/la: A kad je bilo Hrvata u Zemunu?? ---------------------------------------------------------------------------------- Ne znam u kojoj popovskoj mitologiji si to procitao da u Zemunu nije bilo Hrvata Pitaj tamnog, on je skolovaniji i pametniji od tebebe pa ce ti rec jesu li bili ili nisu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije