Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pacijent u središtu interesa

Nakon 16 godina Klinička bolnica "Sveti Duh" dobila je novo vodstvo

Klinička bolnica Sveti Duh
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
20.04.2022.
u 13:42

Nova ravnateljica posljednje dvije godine obnašala je ulogu Predsjednice Europske federacije za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu

Ravnateljica prof.dr.sc Ana-Maria Šimundić i izv.prof.dr.sc Alan Ivković dobili su povjerenje temeljem svoga programa rada i razvoja Kliničke bolnice „Sveti Duh“ koji kao ključne odrednice uključuje stručnost i izvrsnost u poslovanju, stavljanje pacijenta u središte interesa te zadovoljstvo i motiviranost zaposlenika.

Ravnateljica prof.dr.sc Ana-Maria Šimundić prije imenovanja obavljala je funkciju pročelnice Zavoda za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku Kliničke bolnice „Sveti Duh“. Prof. Šimundić ima bogato međunarodno iskustvo, uključena je u brojne međunarodne projekte, a boravila je i godinu dana na znanstveno-istraživačkom projektu u SAD-u. U svojoj bogatoj karijeri, prof. Šimundić je bila na brojnim vodećim pozicijama u zdravstvenom sustavu RH, kao i u nizu tijela i radnih skupina u domaćim i međunarodnim organizacijama i udrugama. Posljednje dvije godine obnašala je ulogu Predsjednice Europske federacije za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu (engl. EFLM) i bila član izvršnog odbora Međunarodne federacije za kliničku kemiju (engl. IFCC).

Po broju radova u znanstvenom području Biomedicina i zdravstvo – Kliničke medicinske znanosti na vrhu je liste znanstvenika u Hrvatskoj, a prema istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta u Stanfordu jedna od 47 hrvatskih znanstvenika koji se nalaze među 2 posto najcitiranijih svjetskih znanstvenika u pojedinim granama znanosti.

26.11.2020., Zagreb - Sveti duh. Glavni ulaz u dnevnu bolnicu te dugo ocekivana garaza jos uvijek nisu u funkciji iako su zavrseni radovi na izgradnji dnevne bolnice i podzemne garaze KB Sveti Duh za sto je i dobivena uporabna dozvola. Naime pocetkom srpnja prigodnim programom uz razne uzvanike bolnicu je posjetio i gradonacelnik Milan Bandic jer su odlukom Grada Zagreba kao osnivaca bolnice osigurana sredstva za nabavu najsuvremenijeg MR uredjaja te su tom prigodom i sluzbeno obiljezen zavrsetak radova izgradnje tog novog dijela bolnice. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izv.prof.dr.sc. Alan Ivković, zamjenik ravnateljice, specijalist je ortopedije s bogatim domaćim i međunarodnim iskustvom u kliničkoj ortopediji. U svom se poslu imao prilike usavršavati na brojnim svjetskim sveučilištima i klinikama, između ostaloga na prestižnom Harvardu gdje je provodio doktorsko istraživanje.

- Kao ravnateljica Kliničke bolnice „Sveti Duh“, tijekom mog mandatnog razdoblja od četiri godine, okupit ću tim stručnjaka i kolega koji su voljni dati svoj doprinos promjenama. Zajedno ćemo sva svoja znanja i vještine usmjeriti na organizacijske i kulturološke promjene koje će kao prioritet imati sigurnost, zadovoljstvo i dobrobit pacijenta. Naša će deviza biti: Pacijent u središtu interesa -  izjavila je prof.dr.sc Ana-Maria Šimundić.

Sveti Duh kao centar izvrsnosti

- Želja nam je KB „Sveti Duh“ učiniti poželjnim poslodavcem u kojem će se zaposlenici osjećati zadovoljno i motivirano. Jačat ćemo, ne samo stručne, nego i upravljačke kompetencije naših ljudi kroz edukacije iz područja upravljanja. Kod izbora i reizbora upravljačkih kadrova, jednaku priliku želimo dati internim i vanjskim kandidatima, vodeći se načelom izvrsnosti i odabirom onih koji će pružiti najveću vrijednost našim pacijentima i bolnici - dodala je.

Jedan od primjera ovakvog pristupa je imenovanje prof.dr.sc. Ratka Matijevića za Predstojnika Klinike za ginekologiju i porodništvo koji je odlukom neovisnog povjerenstva ocijenjen kao najkompetentnija osoba za poziciju koja je bila upražnjena istekom mandata prethodnog predstojnika, prof. dr. Berivoja Miškovića. Profesor Matijević je specijalist ginekolog s bogatim međunarodnim iskustvom, koji je niz godina radio u Velikoj Britaniji.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Uz navedeno, provedeno je imenovanje prof.dr.sc. Žarka Alfirevića koji obnaša funkciju pomoćnika ravnateljice za kvalitetu, a koji je cijeli svoj radni vijek proveo na Sveučilištu u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji gdje je i profesor emeritus. Također, u novu upravu bolnice je imenovana i nova pomoćnica Ravnateljice za pravne poslove Kristina Zečević te nova pomoćnica Ravnateljice za financije Suzana Košćak, kao i predsjednik Stručnog vijeća bolnice, predstojnik Klinike za internu medicinu izv.prof.dr.sc. Edvard Galić.

- Upravljanje bolnicom preuzeli smo jer vjerujemo da možemo dati svoj doprinos u postizanju cilja da KB „Sveti Duh“ učinimo centrom izvrsnosti, s maksimalnom učinkovitosti u pružanju zdravstvene usluge, po uzoru na neke od najboljih bolnica u Europi. Već i dosad pokazali smo da se kod nas mogu raditi zahvati koji se rade u renomiranim svjetskim klinikama te želimo da to u našoj klinici postane redovna praksa. Hrvatsko zdravstvo je, nažalost, opterećeno mnogim problemima, ali vjerujemo da se već samim unaprjeđenjem procesa može učiniti mnogo. Siguran sam da ćemo svojim radom i rezultatima opravdati dano povjerenje - istaknuo je zamjenik ravnateljice, izv.prof.dr.sc Alan Ivković.

VIDEO Upitali smo ljekarnicu što kupiti za jačanje imuniteta i zdravlje, evo što nam je rekla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije