Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni rad se isplati

Nakon 14 godina burze u ruke umjesto kuhače uzela - mačetu

Javni radovi u petrinji
Antun Petračić/VLM
10.09.2011.
u 11:05

Mjesečni minimalac dobro mi je došao, jer je i suprug nezaposlen, kaže obućarka Jela Vrdoljak

Mačetama, sjekirama, vilama, grabljama i rukama borili smo se s prirodom. Nismo navikli na takav fizički napor i bilo je teških dana. Pristala sam na ovo nakon 14 godina provedenih na evidenciji burze rada. Inače sam po zanimanju kuharica, kaže Ranka Šapinja.

Sada su opet na čekanju

S još 24 osobe sudjelovala je u trećoj sezoni javnih radova, provedenih u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Petrinje. Tijekom šest mjeseci uređivali su javne prostore za plaću od 2190 kuna mjesečno, s priznatim stažem. Za Komunalac su radili i dodatne poslove.

– I ja čekam 14 godina, nema mjesta za moju obućarsku struku. Mjesečni minimalac redovno je uplaćivan, a novac mi je dobro došao za kućne izdatke, pogotovo jer je i suprug nezaposlen, rekla je Jela Vrdoljak. U velikoj skupini žena našla su se samo tri muškarca. Zlatko Krčelić određen je poslovođom, a za trimere i motorne pile zaduženi su Nikola Sekulić i Željko Bunjan.

– Za rukovanje ovim alatima osposobljen sam tijekom ranijeg posla u Šumariji. Ovo mi je drugi put na javnim radovima po Petrinji i okolici. Kratko je trajalo i sad opet čekam stalan, redoviti posao- nada se N. Sekulić. Uklanjali su i ambroziju.

Napravili puno i kvalitetno

– Napravilo se puno, kvalitetno i uspješno. Uklonjeno je raslinje s pruge, očišćena obala Kupe, a radilišta su bila i uz dječji vrtić Petrinjčicu, zgradu u Gajevoj ulici, OŠ Mate Lovraka i novu područnu školu u Češkome Selu, kaže voditelj javnih radova Ivan Cvetnik iz Komunalca. Tvrtka je svakome dala radnu odjeću, osigurala alat i prijevoz na radilišta, odvezla sav otpad, a za kraj organizirala i oproštajni domjenak.

 

Komentara 4

MI
Milkica
15:06 10.09.2011.

Lijepo je da ipak netko pomaže ovim ljudima, tj. da mogu zarađivati svojim radom. Za svaku pohvalu.

JI
jimbeam
16:44 10.09.2011.

Pohvala!?????????Ljudi rade za 2190Kn............katastrofa,a što je još gore,onda odu na izbore i glasuju za ADZ!Ovaj narod je stvoren da ga se gazi,i još kaže hvala lijepa!

Avatar banana država
banana država
19:58 10.09.2011.

e mene zanima KAKO netko moze zivjeti i prezivjeti tko je 14 godina na burzi???? i to zajedno sa suprugom!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije