Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADSKE KNJIŽNICE "IVAN GORAN KOVAČIĆ"

Najvjernijim čitateljima karlovačke knjižnice na dar - knjiga!

najcitatelji
Dominik Grgurić/Pixsell
02.03.2010.
u 11:53

Rekorderi su tijekom 2009. godine pročitali između 100 i 200 naslova, a nagrađen je i mlađi brat osnovnoškolke Lorene, kako bi se motivirao da krene sestrinim stopama.

Umirovljenica Zdenka Pribernik, prosvjetni radnik Slaven Kampić i osnovnoškolka Lorena Kvaternik najvjerniji su korisnici Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu. Lani su pročitali između 100 i 200 naslova. Stoga ih je sinoć u povodu svog dana ta karlovačka kulturna ustanova nagradila priznanjem i poklon-knjigom u vlastitu izdanju.

Naraštajni kriterij

– Pri odabiru najvjernijih korisnika vodili smo se kriterijem nagrađivanja po jedne osobe iz pojedinog naraštaja – objasnila je ravnateljica Gradske knjižnice Frida Bišćan.

Mlada Lorena dobila je na dar djelo karlovačkog pisca Igora Demetera “Potjera kroz Karlovac”. Isti je dar dobio i njezin mlađi brat Toni kao poticaj da krene sestrinim stopama. Stariji nagrađeni korisnici dobili su djelo poznatog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića “Vrijeme živahno, podneblje dražesno” koje govori o osobinama klime na karlovačkom području.

U knjižnici kao kod kuće

– Zahvaljujemo knjižnici. U njoj se osjećamo kao doma, a to je najbolji osjećaj – kazao je Slaven Kampić uime nagrađenih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije