Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL SLAVONIJE

Najviše slušane pjesme Štefa, Slavonskih lola i Kiće

slavonija fest
Dusan Mirkovic/PIXSELL
01.09.2013.
u 08:04

Publika je najtoplije primila nastupa Štefa Jeršeka, Zorana Jelenkovića, Slavonskih dukata, Patrije, Ćire Gašparca, Fijakera, Zvona, Cecilije

Izvođenjem 17 novih pjesama u tradicionalnom stilu, zatim tri pobjedničke s polufinalne večeri, te proglašenjem najslušanijih pjesama s lanjskog festivala i dodjelom nagrada izvođačima i autorima pred desetak tisuća posjetitelja na Trgu sv. Trojstva u Požegi završen je Glazbeni festival Slavonije 2013.

Publika je najtoplije primila nastupa Štefa Jeršeka, Zorana Jelenkovića, Slavonskih dukata, Patrije, Ćire Gašparca, Fijakera, Zvona, Cecilije itd.

Uspješnica „Ljube se dva goluba“ u izvođenju Stjepana Jeršeka Štefa pobjednička je skladba s prošlogodišnje Večeri tamburaške pjesme. Glazbu su napisali Željko Barba i Miroslav Škoro, tekst Miroslav Škoro, a aranžman Željko Nikolin i Aleksandar Homoky.

Druga je pjesma Slavonskih lola „Sastala se braća“. Glazbu i tekst je napisala Nera Ban, a aranžman Mario Zbiljski, Boris Krivec i Željko Nikolin.

Treća nagrada pripala je Krunoslavu Kići Slabincu za pjesmu „Rastajem se Slavonijo s tobom“ koju je napisao Vlado Smiljanić.

Nagradu Radio Osijeka za najljepše stihove o Slavoniji dobio je Zdravko Carević za skladbu „Zlatovez“ koju je izvela muška skupina Bećarine KUD “Tena” iz Đakova.

Festival je zatvorio gradonačelnik Požege Vedran Neferović, te otvorio natječaj za Glazbeni festival Slavonije 2014.

Zadnjeg festivalskog dana video spotove svojih pjesama predstavili su Mejaši, Đentelmeni i Veličke legende.

>> Najslušaniji Bosutski bećari, Džentlmeni, te Škoro i Spalato

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije