Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregrada

Najvažnija grana gospodarstva grada je - obrazovanje

'          '
'Photoshop'
09.04.2010.
u 19:00

Do jeseni novoizgrađeni đački dom u Pregradi imat će svu potrebnu opremu i sve potrebne zaposlenike, obećao je Ž. Janjić

Franjo Kaučić, Ivica Kovač, Nikola Picek, Zlatko Vdović, Vinko Vdović i udruga Virelessopot - dobitnici su zahvalnica, a Stjepan Horvat, Višnja Jazbec, Nada Šutina Špiljak i Policijska postaja Pregrada diploma Grada Pregrade, koje su im na jučerašnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana grada uručili gradonačelnica Vilmica Kapac i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Hajdinjak.

U svom prigodnom govoru gradonačelnica Pregrade Vilmica Kapac istaknula je da je obrazovanje glavna gospodarska grana ovog grada, a uza sve do sada napravljeno na tom planu sljedeći korak je osamostaljenje studija, dogradnja dječjeg vrtića koji će povećanjem za dvije didaktičke jedinice moći primiti 150 mališana, izgradnja Područne škole u Stipernici, a rade se i projekti za dogradnju osnovne škole koja bi time mogla preći na jednosmjenski rad.

Najnovije izgrađen objekt vezan uz obrazovanje u Pregradi, đački dom, u kojem je i održana ova svečanost i tako je prvi put predstavljen javnosti, prema riječima Želimira Janjića, državnog tajnika u Ministarstvu obrazovanja, dobit će do jeseni svu potrebnu opremu i tu će se zaposliti svi potrebni kadrovi. Osim obrazovanja u Pregradi se nije zanemarilo ni gospodarstvo pa je pola gospodarske zone u funkciji i u njoj se uspješno radi. To je pohvalio župan Siniša Hajdaš Dončić, kazavši da će Pregrada u spajanju gospodarskog sektora i sektora obrazovanja imati vodeće mjesto u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na vidljivom pomaku i u svim ostalim sferama razvoja grada čestitao je i potpredsjednik Sabora i počasni građanin Pregrade Ivan Jarnjak, obećavši da će se i dalje podržavati projekti ovoga grada jer je riječ o sredini koja zajedno diše i zajedno osmišljava projekte.

Pregrada u nedjelju obilježava i blagdan župe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije