Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenji sajam u Tovarniku

Najteža bundeva imala čak 982,4 kilograma!!!

Branimir Bradarić
08.10.2023.
u 14:26

Sajam u Tovarniku iz godine u godinu izaziva sve veći interes, a posebno je zanimljivo natjecanje izbora najteže bundeve

Ovoga vikenda, i to po 17. godinu za redom, održan je jesenski festival u Tovarniku na kojem je bilo preko 50 izlagača. I ove godine posebnu pažnju izazvalo je natjecanje u ocjenjivanju najduže tikve, najboljeg graha, najboljeg pekmeza, najneneobičnije bundeve, najljepšeg oblika bundeve kao i najteže bundeve.

Nagradu za najbolju tikvu otišla je u ruke Dušanu Jankovu iz Novog Sada čija je tikva dugačka 308,5 centimetara, najbolji grah festivala skuhali su članovi Moto kluba Vukovar dok su najbolji pekmez napravile žene iz Udruge žena Tovarnik.

Najneobičniju bundevu imao je Ivan Udovičić iz Beravaca, najljepši oblik bundeve Marija Varga iz Starih Jankovaca, dok je nagradu za najtežu bundevu zasluženo primio Ivica Ribarić iz mjesta Kozarac čija je bundeva težila rekordnih 982,4 kilograma.

Njemu je ovo već šesta titula najteže bundeve na sajmu u Tovarniku, a koliko je zahtjevno da se uzgoji jedna bundeva čija težina doseže gotovu punu tonu govori i činjenicu da za njenu prihranu dnevno utroši oko 600 litara vode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije