Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najnovije istraživanje

HRejting: Gotovo 65 posto ispitanika ne podržava štrajk u pravosuđu

Štrajk djelatnika Županijskog i Trgovačkog suda u Splitu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
28.01.2024.
u 21:25

Istraživanje je provedeno od 24. do 26. siječnja na uzorku od tisuću ispitanika, uz mogućnost pogreške +/- 3,04% i razinu pouzdanosti od 95%.

Najnoviji HRejting, objavljen u HRT-ovom Dnevniku bavio se stanjem u pravosuđu. Suci za sada nastavljaju sa štrajkom koji, prema istraživanju Promocije Plus, ne podržava gotovo 65% ispitanika. Četvrtina ispitanih podržava ovakvu situaciju koja za posljedicu, prema Ministarstvu pravosuđa, ima 21% otkazanih ročišta, a 10% ispitanika ne zna kako se postaviti prema bijelom štrajku sudaca. 

Od one većine koja ne podržava štrajk, njih 28% smatra da razloga za njega nema, ponajprije jer suci već sada imaju velike plaće. Gotovo jedna četvrtina navodi da slabo i sporo rade te da donose loše odluke, a 23% ocjenjuje da suci traže veće plaće, a ne govore o povećanju učinkovitosti, prenosi HRT.

VEZANI ČLANCI:



Približno 11% smatra da štrajk ugrožava građane i njihova prava, dok 7,3% tvrdi da nije u redu da suci postavljaju ultimatume i ucjenjuju. Postavljeno je i pitanje koliko je povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe. Gotovo 64% ispitanika ima negativno mišljenje. Četvrtina ima osrednje povjerenje, no ima i onih kod kojih povjerenja ne nedostaje, takvih je malo manje od 6%.

Inače, istraživanje je provedeno od 24. do 26. siječnja na uzorku od tisuću ispitanika, uz mogućnost pogreške +/- 3,04% i razinu pouzdanosti od 95%.

VIDEO HDZ slavi 34.obljetnicu u Splitu, plješće se i pjeva u prvim redovima: 'Kome bi svirale moje mandoline, da Hrvatske nije...'

Komentara 6

MA
marta22
00:30 29.01.2024.

Ako se zaposleni u sudstvu dobro organiziraju, mogu tražiti 5.000 € plaće, a i više. Zapravo, koliko hoće jer društvo bez sudova ne može funkcionirati. Ne bi li u državnim i javnim službama ipak trebalo ograničiti pravo na štrajk?

JA
Jadran666
07:26 29.01.2024.

Zamislite da država rješava vaše povišice onoliko dugo koliko vi rješavate parnice, što mislite koliko bi ste se načekali?

KA
Kapitol
23:18 28.01.2024.

Narucena toboznja istrazivanja - zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije