Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLINSKI VAL

Najniža dnevna temperatura viša nego jučerašnja u Hrvatskoj zabilježena samo jednom

Dubrovnik: Turisti se nastoje rashladiti u obližnjim fontanama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
22.08.2023.
u 12:36

Prema standardima klimatoloških mjerenja, najniža dnevna temperatura zraka u klimatološkoj bazi podataka za 22. kolovoza 2023. vjerojatno će biti malo niža, ali i dalje viša od 30 °C

Nakon hladnog početka kolovoza, temperature zraka u drugoj se polovici mjeseca penju na očekivane razine, u skladu s dugoročnim prognozama. Ostvaruju se i kratkoročne prognoze te upozorenja na toplinski val koji može utjecati na zdravlje.

Radi se o trećem, u unutrašnjosti možda i četvrtom toplinskom valu ove godine, ovisi kako računate srpanjski za vrijeme kojega je došlo do kratkog prekida, navodi DHMZ. Osim dnevnih temperatura, koje nerijetko prelaze 35°C, dijelovi zemlje bore sa s toplim, pa čak i vrućim noćima. Rekorder je Dubrovnik gdje se temperatura sinoć nije spustila ispod 30.5 Celzijevaca.

Prema standardima klimatoloških mjerenja, najniža dnevna temperatura zraka u klimatološkoj bazi podataka za 22. kolovoza 2023. vjerojatno će biti malo niža, ali i dalje viša od 30 °C, što se uistinu rijetko događa. Naime, viša najniža dnevna temperatura zraka zabilježena je samo jednom - i to 30,8 °C 1. srpnja 1994. godine.

Treća na popisu vrijednosti najviše najniže temperature je 29,9 °C, izmjerena 6. kolovoza 2015. godine, četvrtu i petu imali smo također ovoga ljeta - u ponedjeljak, 21. kolovoza bila je 29,8 °C, a 18. srpnja 2023. godine 29,2 °C!

GALERIJA Toplinski val ovog ljeta

Dubrovnik: Turisti se nastoje rashladiti u obližnjim fontanama
1/20
Ključne riječi

Komentara 1

SA
samader
15:18 22.08.2023.

Čekamo banner na TV-u i portalima 'spasimo planetu' i nastavak torture! AJDE već jednom, dosadno je..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije