Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERSKI SUKOBI

Najmanje dvoje djece dekapitirano u Srednjoafričkoj Republici

Srednjoafrička Republika
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.12.2013.
u 17:16

Od 5. prosinca u Banguiju je ubijeno najmanje 16 djece, a sve više ih biva regrutirano u vojne skupine

Najmanje dvoje djece dekapitirano je u Banguiju, glavnom gradu Srednjoafričke Republike, uslijed razbuktavanja nasilja, upozorio je UN, prenosi BBC.

Od 5. prosinca u Banguiju je ubijeno najmanje 16 djece, a sve više ih biva regrutirano u vojne skupine. UN tvrdi da kršćanske i muslimanske paravojske ciljano napadaju djecu iz osvete.

Michel Djotodia, bivši vođa muslimanskih pobunjenika, nalazi se na čelu Srednjoafričke Republike od ožujka, kada je zbacio tadašnjeg predsjednika Françoisa Bozizéa, koji dolazi iz većinskog kršćanskog stanovništva.

Tijekom prosinca u sukobima u Banguiju je ubijeno 100.000 ljudi, a oko 370 tisuća ih je nestalo. UNICEF je u priopćenju upozorio kako su djeca izložena dosad nezabilježenim razinama nasilja.

>> Srednjoafričkoj Republici prijeti građanski rat

Komentara 2

RO
rotten12
20:09 31.12.2013.

Bože dragi a kad netko kaže divljaci onda se uvrede.....Ali ovo je i blaga riječ kakvi su to (ne)ljudi

Avatar billybull
billybull
09:27 01.01.2014.

a zakaj vas cudi kaj crnci u africi rade? pa prije 50 godina jeli su ljude, danas mladim majkama rezu dojke da ne mogu dojiti novorodencad...mislite li da se 4000 I vise godina civilizacije moze samo tako preskociti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije