Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival u Pitomači

Najizvođenije pjesme 'Garavuša' i 'Gazda'

Festival Pitomača
Foto: Ivan Šemper
1/3
16.06.2014.
u 00:06

Publika najviše glasova ove godine dala pjesmama Ksenije Erker i Mladena Medaka Gage

Čak 42 nove pjesme donio je 22. Festival „Pjesme Podravine i Podravlja 2014“ održan ovog vikenda u Pitomači pred gotovo dvije tisuće posjetitelja u dvorani Osnovne škole Petra Preradovića, a u sklopu Dana općine Pitomača i zaštitnika Sv. Vida.

Na Večeri Podravine glasovima posjetitelja nagrađena je Ksenija Erker za skladbu „Donesla sem popevku ljubavnu“, dok je takvu nagradu na Večeri Podravlja osvojio Mladen Medak Gaga za skladbu „Reči Mara“ kojoj je on autor.

Nagrađene su i najizvođenije pjesme sa lanjskog festivala prema podacima Hrvatskog društva skladatelja-zaštite autorskih muzičkih prava.

Pjesma „Ti si još premlada“ u izvođenju „Gazda“ je najizvođenija sa Večeri Podravine(autori Marko Bujanović i Fayo), dok je nas Večeri Podravlja tu nagradu osvojila skladba „Ti joj nikad nećeš reći zbogom“ autora Damira Bačića i Filipa Novosela, a pjevale su kutjevačke „Garavuše“.

Odlukom festivalske direkcije posebna nagrada za aranžman dodijeljena je Dubravku Češnjaka za skladbu „Spomen na Gruntovčane“, a dodijeljena je nagrada mladom izvođaču Stjepanu Lachu.

Prvog dana festivala koncert su na otvorenom prostoru središnjeg pitomačkog trga imali osječki Džentlmeni , a na završetku festivala TS „Mjesečina“ iz Koprivnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije