Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačan nadzor

Najčešći i najopasniji prekršaj glisiranje nedaleko od obale

Na kupača u Rovinju naletio gliser
Foto: Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno
1/4
11.08.2020.
u 18:38

Obavljeno je 397 pregleda različitih kategorija plovila i utvrđeno 120 prekršaja te je naplaćeno 203.850 kuna. Kao najčešći i najopasniji prekršaj na moru utvrđeno je glisiranje unutar 300 metara od obale

Istarska policija uhitila je njemačkog državljanina (60) koji je glisirajući ispred plaže Škaraba u Rovinju u ponedjeljak usmrtio 26-godišnjeg Nijemca kojega je udario dok se on kupao na lokalnoj plaži. Iako je hitna pomoć brzo došla na mjesto tragedije, Nijemac je zbog teških ozljeda preminuo u pulskoj Općoj bolnici.

Vozač glisera uhićen je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa. Nažalost, to je druga tragedija sa smrtnim ishodom na Jadranu ove godine. U kornatskom akvatoriju kod otoka Žut 18. srpnja u teškoj nesreći smrtno je stradao 14-godišnji Nizozemac.

Dječak je bio na kolutu koji je vukao gliser kojim je upravljao 20-godišnjak. On je napravio manevar gliserom u lijevu pa u desnu stranu te su tuba i dijete udarili u gliser. Od siline udarca dijete je zadobilo smrtonosne prijelome i preminulo je u Općoj bolnici Šibenik. Vozač glisera nije imao dozvolu za upravljanje brodicom-gliserom s izvanbrodskim motorom.

Upravo kako bi spriječili nepoštivanje propisa u vožnji na moru, u svih osam lučkih kapetanija izvršen je pojačan nadzor u sklopu godišnje akcije Sigurna plovidba 2020. koju provode Ministarstvo mora i Službe za nadzor i upravljanje pomorskim prometom. Obavljeno je 397 pregleda različitih kategorija plovila i utvrđeno 120 prekršaja te je naplaćeno 203.850 kuna. Kao najčešći i najopasniji prekršaj na moru utvrđeno je glisiranje unutar 300 metara od obale. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije