Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život

Najbrojnijoj obitelji u Goričanu treba pomoć u obnovi kuće

'15.12.2010., Gorican- Branitelji pomazu obitelji iz Goricana s devetero djece kojima je u pozaru izgorjela kuca. Steta je 100000kn a imovina nije osigurana. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
15.12.2010.
u 11:33

U svega nekoliko dana kolege iz Policijske postaje uključili su se u akciju. Jedni su prikupili građevni materijal, drugi pomogli u radovima, i krovište je obnovljeno. No, posla još ima puno

- Bio sam s kolegom u ophodnji kad sam preko naše policijske radijske veze slučajno čuo da u Goričanu iza društvenog doma gori kuća. Ispala mi je slušalica iz ruku. Nazvao sam doma, ali nitko se nije javljao. Nije valjda naša kuća, mislio sam. Na žalost, bila je - kaže Vladimir Dominik (43), policijski službenik iz Goričana. Zbog još neutvrđenog razloga u dječjoj sobi na katu obiteljske kuće u Goričanu buknuo je požar koji se proširio i na ostale prostorije, a zahvatila je i krovište obnovljeno ovog ljeta.

U to vrijeme u kući je bilo četvero od devetero djece. Kćerka Marija (15) čuvala je mlađu braću Rafaela i Gabrijel te sestru Lorenu. Srećom, nitko nije ozlijeđen. - Izašla sam na samo desetak minuta do prijateljice. Najstarija kćerka poslala mi je sms poruku da gore na katu kuće nešto gori. Odjurila sam doma i potrčala na kat, da vidim je li koje dijete ostalo u sobi. Otvorila sam vrata dječje sobe i vidjela da je cijela u plamenu. Srećom, djeca su bila dolje - priča Vesna (42), domaćica, kojoj je vatra u jednom trenu zahvatila kosu. Posljedice požara su strašne. Obitelj s devetero djece ostala je bez krova nad glavom. Šteta je procijenjena na 100.000 kuna, a kuća nije osigurana. Policija kao uzrok požara nije isključila ljudsku radnju, pa postoji mogućnost da ga je izazvala dječja igra, a spominje se i bacanje petardi. - Teško da ćemo saznati što je uzrok - kaže Vladimir.

No, i u ovom slučaju pokazalo se da Međimurci bez razmišljanja uskaču u pomoć onima kojima je potrebna. U svega nekoliko dana kolege iz Policijske postaje uključili su se u akciju. Jedni su prikupili građevni materijal, drugi pomogli u radovima, i krovište je ponovno obnovljeno. Članovi goričanskog kluba Udruge ratnih veterana 54. samostalne bojne Čakovec, UHVDR-a Goričan i općinski HDZ darovali su 6060 kuna, pomažu i Caritas, udruga Sunce... Ostala je još obnova prostorija na katu kuće, ponajprije dječje sobe. Prozori i vrata su ili izgojeli ili nagorjeli, zidovi crni, prekriveni čađom...

- Molimo dobre ljude da nam pomognu. Trebalo bi nam računalo, dječji stol i krevet - kaže Vesna. Obitelj Dominik stanuje na Trgu sv. Leonarda 19. Broj Vladimirova mobitela je 098/1641413. Fiskna telefonska linije je uništena u požaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije