Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transplantacije u zagrebu

Mladić dobio priliku za novi život: Dan nakon Božića iz Njemačke mu stiže jetra

Operacija
Foto: Pixabay
27.12.2023.
u 00:08

Doktor Jadrijević kazao je kako su u KB Merkur transplantirane 1752 jetre od 1998. godine

Neki pokloni jednostavno više znače, a možda najbolje to razumije 30-godišnji muškarac koji je dan nakon Božića dobio priliku za novi život. U teškom je stanju i na respiratoru, a danas je dobio vijest da mu iz Njemačke stiže jetra. Transplantaciju u KB Merkur vodi dr. Stipislav Jadrijević.

Još prije nekoliko sati sve je bilo spremno za operaciju, no čekao se organ, jer je zrakoplov kasnio, doznaje RTL Danas. Nakon jetre, kasnije stiže avion s još jednim organom za drugog pacijenta. "To je mladi pacijent, imao je metaboličku bolest jetre, naglo mu se stanje pogoršalo i došao je na hitnu listu za transplantaciju" otkrio je dr. Jadrijević.

Anesteziologinja koja je dio tima za transplantaciju jetre opisala je kako se radi o pacijentima kojima su vitalni organi u zatajenju, koji su često na respiratorima ili u komi i trebaju podršku aparata i lijekova da ostanu na životu. "Operaciju možemo usporediti s vrhom sante leda, a sve ono što čeka bolesnika je ono što koje ispod površine" komentirala je.

Avion je trebao sletjeti najkasnije do 19:30 sati. Doktor Jadrijević kazao je kako su u KB Merkur transplantirane 1752 jetre od 1998. godine, a rade i presađivanja drugih organa. 

VIDEO Stanovnici zagrebačkog ZOO-a uživaju u svojim božićnim poklonima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije