Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rembrandt, Miró, Guercino...

Najbogatija kolekcija u Hrvatskoj: Ekskluzivno otkrivamo nepoznato umjetničko blago don Ivana Turića

06.11.2023.
u 15:55

Naša novinarka prije četiri i pol godine razgovarala je don Ivanom, koji je iz Argentine godinama u Imotski donosio umjetnine koje je kupovao diljem svijeta. Upravo toga dana našao se na popisu svećenika osumnjičenih za pedofiliju koji su objavili u SAD-u. Dočekao nas je potišten, na rubu suza i rekao: "Moje dopuštenje za objavu našega razgovora imate samo nakon moje smrti." Don Ivan umro je prije pet mjeseci, a ovo je nevjerojatna priča o njegovoj zbirci, koja će najvjerojatnije pripasti Franjevačkom samostanu u Imotskom

Komentara 3

Avatar Asterix
Asterix
16:20 06.11.2023.

Od kojih novaca je svećenik kupovao umjetnine, da nije od limozine. Nije li crkveni nauk podijeliti s potrebitima. Eto, sad će potrebiti moći gledati Miróa. Možda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije