Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Stigla promjena vremena: Nakon olujnog juga, dolazi i pad temperatura i kiša!

Kaštel Novi: Olujno Jugo podiže valove
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/12
01.04.2024.
u 20:39

U utorak svježije, na kopnu i osjetno, još lokalno uz kišu i grmljavinu.

Za razliku od prijašnjih dana, danas nam je stigla promjena vremena. Jak vjetra puše na području Dalmacije za koju je DHMZ izdao narančasto upozorenje. Uoučeno je upozorenje za opasnost od vjetra za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju te splitsku i dubrovačku regiju. Nepovoljne nepovoljne biometeorološke prilike, što zbog južine, što zbog fronte osjetne su na obali i zbog toga je otkazana većina trajektnih linija. 

Državni hidrometeorološki zavod upozorio je na opasno vrijeme i olujne udare juga i do 110 kilometara na sat.  Vjetra je saharsku prašinu otpuhao danas na kopneni dio Hrvatske, a tlak zraka krene ponovno rasti.

Vrijeme je i peludnih alergija, koncentracija breze u kopnenom dijelu zemlje je visoka. Sve skupa otežavao je danas jak vjetar, na trenutke jako i olujno jugo, u unutrašnjosti južni i jugozapadni. Iako puše vjetar, nije toliko hladno, temperatura će večeras pasti do 18 stupnjeva.

Foto: DHMZ
 

Sutra nas očekuje smirenje vjetra ali stiže kiša. Temperatura se u ponedjeljak u unutrašnjosti opasno približila 30 stupnjeva, a u utorak će to već biti upola manje, jer nam iza fronte stiže hladniji zrak. Nema najavljenih meteoalarma, no najavljeno je nestabilno vrijeme uz kišu i grmljavinsko nevrijeme. Uz promjenljivu naoblaku ponajprije u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu ujutro mjestimice kiša, a poslijepodne lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom praćeni pojačanim vjetrom. 

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo. Biti će hladnije, ujutro uz temperaturu između 7 i 9 °C, a najviša poslijepodnevna će biti od 16 do 18 °C. Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj djelomice ili pretežno sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku. Tako su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar jugozapadni, a temperatura dosta niža nego danas od 16 do 19 stupnjeva i u onom najtoplijem dijelu dana.

FOTO: Olujno jugo u Kaštelima

Kaštel Novi: Olujno Jugo podiže valove
1/12

Isto vrijeme očekuje se i na Jadranu. Uz promjenjivu naoblaku uglavnom u prvom dijelu dana u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova, dok će uz obalu i na otocima srednjeg Jadrana biti djelomice sunčano, pa i sunčanije. Uz povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar more će biti malo do umjereno valovito. Na jugu Hrvatske u noći i ujutro mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova, a zatim barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. piše DHMZ

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije