Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitica

Najamnine otišle u nebo, ali stanovi "planu" u tri dana

'podravina i bilogora, virovitica, centar, 15.06.2010. fotografija uz clanak o potraznji stanova za iznajmljivanje - ponuditelji u centru traze i do 200 eura najamnine za garsonijere od 20-ak kvadrata
'Marija Lovrenc/VLM'
15.06.2010.
u 16:30

Za garsonijeru od 20-tak kvadrata prije tri godine valjalo je platiti 600 kuna, a danas 1500 kuna mjesečno

Još prije tri godine bilo je moguće unajmiti opremljenu garsonijeru od dvadesetak četvornih metara po cijeni od 600 kuna mjesečno bez režija, a danas se takvu ponudu u Virovitici može smatrati rijetkom poput zgoditka na lotu.

Za dubok džep

Cijene najamnina, osobito u središtu grada, narasle su i do pedeset i više posto, pa studenti, mladi bračni parovi i zaposlenici iz drugih gradova moraju dobro zahvatiti u džep kako bi si mogli priuštili mir unutar unajmljena četiri zida. Uz iskustvo naših sugovornika, mladoga bračnog para koji čeka dijete, a jednosoban namješteni stan u Virovitici u blizini centra plaća 1300 kuna, i još oko 600 kuna režije, u visinu cijena uvjerili su nas i oglasi u lokalnim tjednicima i na internetu, u kojima stanodavci traže nove podstanare.

Od ponuđenih oglasa gotovo svi su stanovi bili zauzeti u roku od tri dana - garsonijera od dvadesetak kvadrata u novoj zgradi, u blizini centra, potpuno namještena, čija je cijena najma čak 1500 kuna, druga garsonijera u ponudi bila je 300 kuna jeftinija, također u blizini centra, zatim jednosobni stan, čija je cijena oko 1200 kuna, a koji u oglasu nudi blizinu virovitičke visoke škole, također je pronašao stanare u roku od dva dana.

Kreativni stanodavci

U cijeloj ponudi ostao je slobodan tek jednosoban stan, prenamijenjena kuća. Mnogi Virovitičani u posljednje dvije godine iznajmljuju i sobe za studente koji dolaze u Viroviticu iz drugih gradova, a kojima prostoriju nude za oko 800 kuna.

- U tri godine promijenila sam tri stana - sjeća se Koprivničanka Dunja Osmanović, studentica treće godine Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, koja trenutačno s prijateljicom živi u stanu od 65 kvadrata na Gerberovu trgu. Djevojke plaćaju 1500 kuna najamnine i oko 500 kuna režija.

- Kad sam tražila prvi stan, pregledala sam ih trideset u jednom danu, a ponuda je bila mnogo jeftinija. Cijene su sada više, a stanodavci maštovitiji, pa se nerijetko u oglasima nudi sve i svašta. Jednoj je obitelji centralno grijanje značilo peć na drva koja kroz hodnik grije pet ostalih prostorija, namješten stan značio je ormare i krevete starije od trideset godina, a potkrovlje gole zidove - ispričala je studentica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije