Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLOS 2023

Nagrade KOLOS za najbolje izvedene projekte u građevini kampusu Infobipa, Stadionu Pampas, tornju u Parizu ...

15.06.2023.
u 14:22

U Opatiji su na 17. Danima ovlaštenih inženjera građevinarstva dodijeljene i godišnje nagrade KOLOS za najbolje ostvarene projekte

U Opatiji se održavaju još jedni, 17. po redu Dani Hrvatrske komore inženjera građevinarrstva. Nakon uvodnih govora predsjednice Komore Nine Dražin Lovrec, ali i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Baćića te niza drugih uglednika održan je i okrugli stol Hrvatski New Deal - biti ili ne biti, dodijeljene su i nagrade za najbolje ostvarene projekte u građevinarstvu za prošlu godinu.

Nagradu KOLOS u kategoriji Konstrukcija dobila su četiri projekta. Za projekt Poslovna zgrada Infobip dobitnici KOLOS-a  su mr.sc. Ivan Palijan, Siniša Lulić i Vladimir Crneković. Za projekt ovješene staklene fasade 220 metara visokog tornja u Parizu, Tour Hekla, dobitnik KOLOS-a je Nebojša Buljan. Za projekt škola nogometa i stadion NK Osijek u kategoriji Konstrukcija dobitnici KOLOS-a su Zorislav Đurašević i Damir Vujčić dok je Veljko Prpić dobitnik KOLOS-a za projekt Most Ston.

U kategoriji Stručni nadzor građenja nagradu KOLOS za stručni nadzor na mostu Drava dobio je mag. ing. aedif. Ernest Ević, dok je za stručni nadzor za geotehničke radove i temeljenje na Pelješkom mostu nagradu dobio inženjer Ivo Barbalić. Darko Ojvan i Hrvoje Sučić dobitnici su nagrade za stručni nadzor građenja na Školi nogometa i stadionu NK Osijek. Za stručni nadzor u izgradnji resorta Petram dobitnica KOLOS-a je inženjerka Matea Vrljičak, dok je Zoran Trogrlić dobitnik KOLOS-a za stručni nadzor na montaži i AKZ čelične konstrukcije na Pelješkom mostu.

U kategoriji Organizacija građenja dobitnik KOLOS-a za ujednačavanje metodologije pristupa investitora i izvođača rješavanju problema rasta cijena je inženjer građevinarstva Branimir Bosanac.

U kategoriji Geotehnika nagradu za projekt „Sanacija klizišta Bračak u Andraševcu na DC14“ dobirnici KOLOS-a su Jurica Škevin, Zlatko  Mihalinec i Morana Krulić dok su u kategoriji Druge specijalnosti struke za ispitivanje konstrukcije  na novom stadionu NK Osijek dobitnici nagrade KOLOS dr.sc. Damir Varevac, dr.sc. Damir Markulak te dr.sc. Jurko Zovkić. U kategoriji Vanjske pravne i fizičke osobe nagradu KOLOS za poseban doprinos razvoju struke, poticanju investicija i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti dobio je  Davor Trlaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije