Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARSKA

Naglo se razboljeli: Više od 40 vojnika završilo u bolnici, četvero u kritičnom stanju

Foto: Screenshot/Google Maps
05.07.2019.
u 06:56

Dok vlasti pokušavaju otkriti uzrok problema, bernski kanton uveo je karantenu za Jassbach, instituciju specijaliziranu za kibernetičku obranu.

Više od 40 vojnika i ročnika vojne akademije u središtu Švicarske hospitalizirano je u četvrtak nakon što su se naglo razboljeli, a četvero među njima je u kritičnom stanju, objavila je vlada.

Ministarstvo obrane pojasnilo je u priopćenju da je četrdeset i troje pripadnika vojne akademije Jassbach de Linden u kantonu Berna naglo u četvrtak popodne dobilo gastrointestinalne probleme, s dijarejom i povraćanjem.

"Četrdeset i troje je hitnom pomoći i helikopterima prebačeno u bolnice i vojne medicinske ustanove", nastavlja se u priopćenju.

Glasnogovornik vojske rekao je novinskoj agenciji ATS da je četvero u kritičnom stanju.

Dok vlasti pokušavaju otkriti uzrok problema, bernski kanton uveo je karantenu za Jassbach, instituciju specijaliziranu za kibernetičku obranu.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
07:13 05.07.2019.

računalni virusi mutirali i počeli izazivati zdravstvene probleme! eto... sve je jasno. ili su pojeli pokvarenu lindt čokoladu...

Avatar Croatino
Croatino
14:07 05.07.2019.

Niko nije rekao virusu da su Svicarci neutralni

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:56 05.07.2019.

Očekujemo ostavku švicarskog ministra obrane !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije