Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CVETOJEVIĆ IRONIČNO:

'Naftu treba pristojno zamoliti da se sama izvadi iz Jadrana'

Saša Cvetojević
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
21.02.2015.
u 21:07

Cvetojević je ironičnim komentarom na Facebooku dao svoj doprinos raspravi oko eksploatacije

Treba li se Hrvatska dati u eksploataciju nafte iz Jadrana ili je to ekološki preriskantno? Saša Cvetojević, poznati poduzetnik i jedan od osnivača Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, ironičnim je komentarom na Facebooku dao svoj doprinos raspravi.

- Mislim da treba tu naftu pristojno zamoliti da se sama izvadi iz Jadrana, te da se sama preradi u benzin, sama utanka u rezervoare i bude nam na usluzi. I neka ona sama to napravi ekološki, bez narušavanja pogleda s obale, bez remećenja mira svima koji uz obalu žive. Dio neka se odmah izvoli pretvoriti u tintu i neka nam ispiše studije kojima će nas uvjeriti da će biti sve čisto. Nas je lako uvjeriti, tako da ne sumnjam da ćemo povjerovati. Kako smo povjerovali da vjetroelektrane škode pticama, solari su ekološka bomba koja za izradu i recikliranje treba više energije nego što je za života daje, hidroelektrane poplave floru i faunu, termoelektrane zagađen zrak a nuklearne elektrane škode svemu (osim ako su na par desetak km s druge strane granice). Jedino nas nisu uvjerili da gasimo klime, obučemo kuće u fasade, štedimo vodu i struju, recikliramo smeće i slično. Jer, lako je nas uvjeriti protiv nečeg. Za nešto, pogotovo ako to nešto uključuje mrdanje našim gluteus maksimusom - teško. Nemoguće, čak - napisao je Cvetojević.

>> Cvetojević: Mi u Hrvatskoj ne vjerujemo da se može uspjeti jer si nešto dobro radio

>> 'Svatko tuđim klincem gloginje mlati, zato nam je tako u Hrvatskoj'

Komentara 44

Avatar dmitarX
dmitarX
21:33 21.02.2015.

Nova večernjakova zvijezda..

Avatar kravata
kravata
21:50 21.02.2015.

Ovo je neki mudrac.

CR
crodux
21:19 21.02.2015.

saša:mama što je to porez? mama: ništa lakše pođi zamnom..i tako je saško postao poduzetnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije