Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminulo 14 štićenika

Nadzor Ministarstva za demografiju: Nije bilo propusta u splitskom domu

Zagreb: Nacionalni stožer civilne zaštite održao konferenciju za medije
Foto: POOL
1/15
30.04.2020.
u 09:42

Korisnici su bili primjereno zbrinuti i imali su svu potrebnu svakodnevnu njegu i skrb, stoji u inspekcijskom nadzoru

Inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku utvrdio je da se u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj postupalo sukladno uputama i preporukama nadležnih tijela te da nije bilo propusta.

"Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je Dom postupao sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela: Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Nacionalnog i Županijskog stožera Civilne zaštite", stoji u odgovoru Ministarstva za demografiju Hini u četvrtak.

Sukladno nalazu provedenog inspekcijskog nadzora koji je proveden 10. travnja, utvrđeno je da nisu učinjeni propusti u postupanju zdravstvenih, stručnih i ostalih radnika Doma na II jedinici u Vukovarskoj.

Korisnici su bili primjereno zbrinuti i imali su svu potrebnu svakodnevnu njegu i skrb, stoji u inspekcijskom nadzoru.

VIDEO Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne

Virus se probio u Dom za starije i nemoćne u Splitu, 7. travnja. Korisnici Doma evakuirani su i zbrinuti, a od posljedica virusa preminulo je 14 ljudi koji su se tamo zarazili.

Inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva proveden u splitskom Zavodu za javno zdravstvo te nad liječnicom Doma za zdravlje također je utvrdio da nisu pronađene nepravilnosti u radu.

U tijeku je izrada objedinjenog izvješća Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva zdravstva.

Komentara 13

Avatar kokobil
kokobil
10:16 30.04.2020.

Upravo je u tome problem.Koristili su upute i zaštitnu opremu koje im ministarstvo (ni) je osiguralo i izvještavali ministarstvo na svakodnevnoj bazi (prema uputama i izjavi ministrice) o stanju u domu.Očito je da nadzor treba poslati u ministarstvo.

DU
Deleted user
10:33 30.04.2020.

Statistika kaže da imamo 14 smrti na milijun stanovnika, u Domu za starije koji vodi HDZ-ovac imaju 14 smrti na 70 ljudi. Nadalje ovo je četvrtina svih umrilh u Hrvatskoj na 4 milijuna stanovnika i to sve u jednom staračkom Domu koji nije reagirao na vrijeme. Ovo je nacionalna sramota i trebali bi svi odgovarati, vjerujte Dom u Splitu na žalost imati će još žrtava, kako to da se to nije desilo u ostalim Domovima? HDZ grobar Hrvata!

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
09:59 30.04.2020.

Shvatio sam da koliko god umrlih i zaraženih bude, sve je u skladu s uputama. Znači informiranje na dnevnoj bazi je bilo prema uputama ministarstva demografije, što znači da na službene informacije koje je ravnatelj bio dužan dostaviti ministarstvu o pojavi većeg broja osoba s povišenom temperaturom i sumnjom na korona virus ministarstvo nije niti mrdnulo? Djelatnici doma su javno lagali kada su tvrdili da u domu nije bilo dovoljno zaštitne opreme i opreme za čišćenje, nije bilo skafandera niti adekvatnih maski. Ti prema izvještaju očito lažljivi djelatnici, jer očito prema izvještaju sve to nije bila istina, trebaju odgovarati i sramote i dom, i struku i grad i županiju. Ili je možda izvještaj ministarstva ipak neistinit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije