Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rashlađenje

Tuča u gornjem Međimurju, nad Slovenijom čak 16 tisuća udara munje

oluja
Foto: Thinkstock
08.07.2015.
u 17:55

Meteorološke stranice predviđaju da će oblaci u sljedećih nekoliko sati stići do najzapadnijih krajeva Hrvatske

Nakon velikih vrućina željeno rashlađenje konačno je stiglo u dio Hrvatske. Na području gornjeg Međimurja danas je oko 16 sati padala tuča, mjestimice veličine lješnjaka. Pogođeno je područje Murskog Središća i okolnih sela. Tuča je padala desetak minuta, negdje i u dva navrata, a razmjer štete na poljoprivrednim kulturama znat će se idućih dana. U donjem Međimurju puhao je samo jak vjetar, ali padalina nije bilo. Pad temperature i rashlađenje se osjeti na širem području sjeverne Hrvatske.

Prema stranici blitzortung.org sustav koji se trenutno nalazi nad Slovenijom zabilježio je čak 16 tisuća udara munje, a meteorološke stranice predviđaju da će oblaci u sljedećih nekoliko sati stići do najzapadnijih krajeva Hrvatske.

Osim pljuskova i kiše, mogu se očekivati i olujni udari vjetra. Meteoalarm je za većinu Hrvatske danas zbog iznimno visokih temperatura izdao crveno upozorenje, a za zagrebačko, gospićko, karlovačko i riječko područje također je izdano narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena odnosno lokalno se očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

>>Ako na vaše područje stigne nevrijeme šaljite nam fotografije i videa na javi@vecernji.net

>>Nakon paklenih vrućina danas stiže nevrijeme

>>Hrvatska se 'kuha' na 40 stupnjeva, osvježenje stiže u četvrtak

Ključne riječi

Komentara 12

DH
dalibor.hren
21:02 08.07.2015.

U Sloveniji 16 000 udara groma? Znači, na svaki metar kvadratni površine dežele jedan udar!?

MA
malaplava
19:15 08.07.2015.

još nek nas i nevrijeme dotuče e onda se stvarno možemo slikat..

MA
malaplava
19:15 08.07.2015.

još nek nas i nevrijeme dotuče e onda se stvarno možemo slikat..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije