Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijede do 30. rujna

Nacionalni Stožer donio šest odluka. Provjerite koje su nove mjere na snazi

Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
16.09.2021.
u 12:03

Državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulazak u RH

Nacionalni Stožer donio je šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade.

"Uz tri odluke kojima se produljuju mjere, a koje se odnose na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Stožer je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva.

Zatim izmjenu Odluke o ograničavanju okupljanja kojom je propisana nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja te priredbi na kojima se prodaju, izlaži ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, dakle izlagači, posjetitelji.

I treće, to je izmjena Odluke o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulazak u RH. Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata", kazao je Božinović o novim odlukama. 

Video: Koronavirus – Delta nosi dvostruko veći rizik od hospitalizacije

Komentara 82

Avatar javorko
javorko
13:12 16.09.2021.

hihi ono sto vas tek ceka biti ce divno..ili pikica ili letite van civilizaciije..bti ce vam sve nedostupno

Avatar FrancJunior
FrancJunior
12:44 16.09.2021.

Nikako da se Balkanci u Hrvatskoj prosvijete....tužno je to gledati....

VA
vatreni24
22:40 16.09.2021.

Italija je u narančastom za razliku od Hrvatske u crvenom i uvela je znatno strože mjere od nas, slično je sa drugim velikim zemljama. Prednost tih zemalja je što nemaju komunjarsku gamad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije