Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

Načelnik općine iznenadio ostavkom: 'Nije ovo pošteno prema mom primarnom poslodavcu'

Izletnici i planinari izabrali Kalnik kao vikend destinaciju
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
05.01.2023.
u 21:07

Unatoč utvrđenim sumnjama na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, korupcije, odnosno izvlačenja novca iz Općine Kalnik, koja su prijavljena prije godinu dana, do danas nije pokrenut ni jedan postupak kojim bi se pokušala utvrditi odgovornost bivšeg načelnika i suradnika, istaknuo je sad već bivši načelnik

Krunoslav Đurec (46) pobijedio je na izborima u lipnju 2021. godine kao neovisni kandidat i posao načelnik Općine Kalnik kod Križevaca. Nakon samo godinu i pol mandata, odlučio se povući s funkcije. U priopćenje kojeg je objavio portal Danica.hr objavio je neke od razloga za iznenadni čin.

“Zdravlje je svakom od nas ipak najvažnije. Trudeći se riješiti nagomilane probleme, krenuli su sve češći odlasci liječniku. Problemi sa spavanjem i krvnim tlakom su moja svakodnevica, a sve je to počelo zajedno s mandatom općinskog načelnika.

Moram spomenuti i da sam zbog angažmana na dužnosti općinskog načelnika zapostavio svoj primarni posao koji radim u udruzi Lag u Novom Marofu, a na tom poslu ostvarujem plaću i moramo odrađivati puno radno vrijeme. Biti na radnom mjestu u Novom Marofu, a odrađivati poslove za Općinu više sati dnevno za vrijeme radnog vremena, nije prihvatljivo i nije pošteno prema mojem primarnom poslodavcu. A česte prijave raznim inspekcijama, iako neosnovane izazivaju dodatni stres(…)

U ovih skoro dvije godine bile su dvije prijave pravobraniteljici za djecu, dvije prijave inspekciji zaštite okoliša, dvije prijave građevinskoj inspekciji, dvije prijave krim-policiji te četiri prijave povjerenstvu za sukob interesa.

Procijenite sami je li toliko broj prijava normalan za funkciju načelnika najmanje općine u županiji. Žao mi je da moram trošiti riječi na prethodnu vlast, koja je u osam godina napravila mnogo problema u Općini, ali moram i to spomenuti. Naime, unatoč utvrđenim sumnjama na kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, korupcije, odnosno izvlačenja novca iz Općine Kalnik, koja su prijavljena prije godinu dana, do danas nije pokrenut ni jedan postupak kojim bi se pokušala utvrditi odgovornost bivšeg načelnika i suradnika.

Na žalost, na vlastitom primjeru doživio sam brutalnost lokalne „selske“ politike, odnosno u ovom slučaju predstavnika općinske organizacije SDP-a koji konstantnim vrijeđanjima, lažima i obmanama blate moj rad i ime", priopćio je Krunoslav Đurec.

SDP-ov Mladen Kešer godinama je vladao Kalnikom, no na lokalnim izborima nije ušao u drugi krug već su to uspjela dvojica nezavisnih kandidata za načelnik Krunoslav Đurec i Tihomir Radiček. Đurec je premoćno pobijedio u drugom krugu.

Vlada bi uskoro trebala imenovati povjerenika na Kalniku koji će Općinu voditi do novih izbora.

VIDEO: HAC upozorava na vikend pred nama: Skijaši kreću prema svojim destinacijama, očekuju se velike gužve

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije