Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao je u novine

Načelnik Lekenika inovativno odgovorio na optužbe

'sisak - 06.05.2010., Sisak - Reagiranje nacelnika opcine Lekenik na istup Renate Tunjic. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
06.05.2010.
u 16:50

HNS-ova vijećnica Renata Tunjić kritizirala je nekoliko puta rad načelnika i naljutila ga pa je Načelnik marijan Crnkoci odlučio letak o njoj objaviti u lokalnim novinama

Prepucavanja načelnika općine Lekenik Marijana Crnkocija i općinske vijećnice oporbenog HNS-a Renate Tunjić ušla su u inovativnu fazu. Nakon što je vijećnica na konferencijama za novinare i priopćenjima za javnost kritizirala rad načelnika i uprave, ističući pritom kako je jedina glasovala protiv podizanja plaća načelnika i zamjenika, te kako načelnik ima pet savjetnika koji primaju naknade, što je nepotrebno u ovoj kriznoj situaciji, načelnik je vijećnici odlučio odgovoriti na neuobičajen način.

U lokalnom listu Leken, koji se inače besplatno dijeli u Lekeniku, umetnuti su leci s naslovom "Vijećnica Renata Tunjić svojim nepromišljenim i neistinitim ispadima medijski nanosi veliku štetu općini Lekenik i njezinim stanovnicima". U povećem tekstu načelnik Crnkoci komentirao je njene izjave, pa je, primjerice, na tvrdnje o mobbingu od Vijeća i načelnika, te oduzimanju prostora i smanjenju dotacija, rekao kako se ta udruga ne bavi djelatnošću za koju je registrirana, "a i financijsko joj je poslovanje netransparentno". Također, odbacuje optužbe da su općinski dužnosnici oštetili ploču HNS-a, za što ih je također optužila HNS-ova vijećnica.

– Renata Tunjić nikad nije izašla pred Vijeće s nekim prijedlogom za dobrobit stanovnika općine. Domena njenog interesa uglavnom je konfrontiranje svim političkim opcijama, te nepostizanje bilo kakvog konsenzusa. Uz nju, u Vijeću djeluju još tri oporbena vijećnika, koji ostvaruju produktivnu suradnju s načelnikom i ostalim dužnosnicima, što dokazuje neistinitost o provođenju bilo kakvog mobbinga nad oporbom – zaključuje načelnik u letku koji je tiskan u 1000 primjeraka, za što je Općina utrošila 2.000 kuna.

– Ovaj letak zapravo je demantij svih laži koje je izgovorila R. Tunjić. Nisam ga htio slati medijima jer nisam htio javna prepucavanja – rekao je načelnik Marijan Crnkoci, za kojeg očito Leken nije javno glasilo. Renatu Tunjić upitali smo o glasinama da je i ona nekoliko tjedana ranije po kućama dijelila letke.

– To nisu bili leci, nego izvješće o mom radu. Smatram da sam kao vijećnica dužna biračima dati te informacije. Inače, dijeliti letke i pljuvati po vijećnici nije na razini jednog načelnika – odgovorila je R. Tunjić.

Komentara 1

IH
ikosi18@htnet-dsl
07:24 08.05.2010.

Zaista je istina da se vjećnici Renati Tunjić,raspao sistem ophođenjane samo sa gospodinom načelnikom,nego i sa većinom ljudi!Kako inaće protumaćiti,da se je njezina udruga \"Veternica\" potpuno raspala i članovi su je napustili i to najviše zbog toga što nije imala korektan odnos prema njima.Naroćito te bivše članove boli što je ona samostalno vodila finacijsku politiku udruge i trošila novac koji je dobiven od opčine odnosno od poreznih obveznika.Bilo bi jako dobro,obzirom na današnju krizu odnosno na recesiju,a koliko se vidi da i vjećnica Renata Tunjić mete ispred gosp. načelnika u Lekeniku,to bi bilo u redu kada bi ona najprije pomela svoj prag i to tako da se pošalje financijska inspekcija u udrugu \"Veternica\",te da se vidi prava istina poslovanju te udruge koja je dobivala novac od poreznih obveznika.Također bi bilo dobro da se ispitaju bivši članovi te udruge,koji bi mogli toga puno reći.Obzirom da je sada donešen zakon da financijske nepodobštine ne zastarjevaju,pa onda krenima na posao!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije