Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jasmin krizmanić

Načelnik Gornje Stubice ostaje i savjetnik HAC-a za 15.000 kuna

'11.04.2012. Zagorska magistrala, Mokrice - Press konferencija o pustanju obnovljenog mosta u promet i pocetku radova na Zagorskoj magistrali. Jasmin Krizmanic, pomocnik ministra pomorstva, prometa i
'Matija Topolovec/PIXSELL'
31.05.2013.
u 17:20

Funkcije načelnika općine i šefa uprave u javnoj tvrtki su nespojive. No pronađeno je rješenje

Tek što je zaživjela, tvrtka HAC-Održavanje i naplata cestarine ostala je bez predsjednika uprave. Jasmin Krizmanić koji je na tu funkciju imenovan prije pola godine, naime, pobijedio je na izborima za načelnika općine Gornja Stubica. S obzirom na to da su prema Zakonu o sukobu interesa funkcije načelnika općine i predsjednika uprave javnog poduzeća nespojive, Krizmanić je morao odstupiti sa šefovskog mjesta u HAC-ONC-u.

Vlast pregazila obećanje

No, Krizmanić će i dalje biti zaposlenik te tvrtke i to kao savjetnik uprave, za što će dobivati oko 15.000 kuna neto pleće.

A s obzirom na to da u sistematizaciji radnih mjesta HAC-ONC-a ne postoji mjesto savjetnika, zbog Krizmanića će se morati mijenjati taj dokument. Kukuriku koalicija je pak po dolasku na vlast obećala ukidanje savjetnika po javnim tvrtkama, koje je nagomilala prethodna HDZ-ova vlast. No Krizmanićev slučaj pokazuje da ni sadašnja vlast nije imuna na savjetnička mjesta.

Krizmanić je član HNS-a i kao kandidat te stranke odnio je pobjedu u prvom krugu glasovanja u izborima za načelnika Gornje Stubice dobivši 66,21 posto glasova. Njegov protukandidat Željko Lisak, kojeg su poduprli HSS, SDP i HSU, dobio je 32,15 posto glasova.

Bio pomoćnik ministra

Krizmanić je do dolaska na čelo HAC-ONC-a bio pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, a prije toga bio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije.

HAC-ONC je tvrtka kći Hrvatskih autocesta u koju je prebačeno održavanje i naplata cestarine i to u sklopu procesa restrukturiranja te državne tvrtke.

Krizmanić nam je potvrdio da više neće biti predsjednik uprave HAC-ONC-a i da će u toj tvrtki biti savjetnik te da će se zbog toga morati mijenjati sistematizacija radnih mjesta.

– Ostajem u tvrtki na mjestu savjetnika jer nastavljamo s procesom restrukturiranja – kaže Krizmanić koji će funkciju načelnika općine obnašati volonterski.

>>Hajdaš Dončić smijenio tri pomoćnika, dvojica bez posla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije