Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminalistička istr

Načelnica Saborskog: Prijava je policiji pokušaj povratka na vlast

16112010015
saborsko.hr
26.11.2010.
u 09:10

Nezakonito je iz kamenoloma Begovac odvezen pijesak kojim su nasipavani zapušteni putevi na području općine. Đurđica Špehar spremna je prihvatiti odgovornost

Iskopava li se kamen iz kamenoloma Begovac na području Saborskog ilegalno i je li točno da su odatle kamioni odvozili kubike kamena bespravno, utvrdit će policijska istraga, a u Općini su za pijesak kojim su nasipani lokalni putevi spremni odgovarati.


Htjeli su pomoći
– Snosit ću svu odgovornost za tih nekoliko kamiona pijeska koje nismo smjeli uzeti s naše hrvatske zemlje. Barem smo donekle pomogli našem stanovništvu koje živi u teškim uvjetima i kojem to ne možemo priuštiti redovnim putem, jer nemamo financijskih sredstava – poručila je Đurđica Špehar, načelnica Saborskog, komentirajući optužbe o navodnom nezakonitom nasipavanju lokalnih neasfaltiranih cesta.
Iz prirodnog kamenoloma u Begovcu, po njenim riječima, odvezena su dva ili tri kamiona pijeska da bi se popravili putevi koji su, zbog puknuća vodovodne cijevi i obilnih kiša, bili u katastrofalnom stanju.
– Radnici koji su radili na županijskoj cesti Lička Jesnica-Dabar dovezli su nam pijesak kojim smo nasuli nekoliko puteva i omogućili podnošljiviji život svom stanovništvu. Do nesporazuma je došlo jer je moj zamjenik smatrao da je kamenolom legalan, budući da se iz njega već 50 godina odvozi pijesak za manje potrebe stanovništva, pretežno srpske nacionalnosti – kazala je Đurđica Špehar.


Policija istražuje
Smatra da se iza “slučaja kamenolom” ne krije dobronamjerna nakana da se upozori na nezakonitost, nego politički interesi, rušenje HSS-ove većine u Vijeću, načelnice općine i njezina zamjenika.
– Većinom je sve izrežirano da se ne bi uočilo da bivši načelnik već duže radi na pridobivanju vijećnika i zamjenika načelnice iz redova srpske nacionalne manjine za plan ponovnog osvajanja vlasti. Mandate je osvojila nova vlast i radimo na uspostavljanju boljih međunacionalnih odnosa, mogućnostima zapošljavanja i opstanka na ovim područjima, jer nismo svi Indijanci, 99 posto stanovništva su normalni stanovnici lijepe naše domovine. Djelatnici PP Ogulin su obavili očevid i postupit će se po zakonu. Nadam se da taj zakon jednako važi za sve – zaključila je Đ. Špehar.
– Započeli smo kriminalističku istragu i provodimo izvide. Kada budu završeni znat će se ima li elemenata kaznenog djela – rekla nam je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Komentara 11

IV
Ivekivek
11:55 26.11.2010.

Vlado Zec iz Kamen ingrada je u zatvoru jer nije platio rudarsku koncesiju a kamenolom NIJE ILEGALAN. zNAČI LI TO DA JE BOLJE DA NIJE IMAO ODBRENU KONCESIJU? Jer kamen je tako i tako iskopavao za cestu. Kako nekomE možee pasti na pamet da kopa kamen bez odobrenE koncesije? Po kojem to zakonu jednog u zatvor a drugog se ne smije ni pitati što je radio?

KO
kotlić
12:26 26.11.2010.

Nisam iz Saborkog ali sam bio u nekoliko navrat u društvu načelnice, ticalo se ribolova. Gospođa zna što treba raditi i ima viziju. Ono što je ostavio Šaman iza godina nerada, ova gospođa je za samo pola mandata napravila čuda za svoj narod. Ne daj se načelnice!

KA
Kamarat
11:28 26.11.2010.

Saborsko je upropasto Luka Hodak i sada nastavlja i u oporbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije