Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ist i Molat bez doktora

Na zadarskim otocima liječnik jednom tjedno? Otočani zazivaju i pomoć sa nebesa

Ilustracija cijepljenja protiv Covida 19
Davor Puklavec/PIXSELL
08.03.2023.
u 14:39

Stanovnici ova dva otoka više nemaju liječnika od kad ih je napustio dr. Velimir Vuk i od kad su im bile dvije posjete liječnika koji su došli u ambulantu na otok Ist

Obavještavamo mještane Ista (i Molata) da je dogovoren (nadamo se) konačni raspored termina liječničke skrbi za otoke Ist i Molat. Od ove subote, pa do neke nove izmjene, liječnik iz Božave će dolaziti subotom na otoke Ist i Molat. U Istu bi liječnik trebao biti oko 10:30 sati, te nakon toga otići na Molat, odakle se vraća na Božavu (ukoliko vremenske prilike dopuste). Ovo je jučerašnji sadržaj Facebook objave mjesnog odbora Ist uz komentare u kojima se zaziva i pomoć sa nebesa da se na otoku konačno trajno riješi pitanje zdravstvene skrbi. 

Naime, stanovnici ova dva otoka više nemaju liječnika od kad ih je napustio dr. Velimir Vuk i od kad su im bile dvije posjete liječnika koji su došli u ambulantu na otok Ist.

- Prošlog tjedna nije bilo broda ni doktora, kazala je Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja za 057 info uz naglasak da se na natječaj Doma zdravlja za liječnikom nitko nije javio. Od prije dva tjedna podsjetimo otoci Ist i Molat su bez liječnika jer je mladi doktor iz Amerike, dr. Velimir Vuk, koji je zadnjih nekoliko godina radio u toj ambulanti te, kako navode lokalni mediji, čak pokrenuo akciju za nabavku opreme koja nedostaje, od Doma zdravlja Zadarske županiji zatražio raskid ugovora o radu. Od tada su otočani Ista i Molata bez odgovarajuće zdravstvene skrbi iako je na otocima uglavnom ostalo starije stanovništvo.

>> VIDEO Plenković o financijskom izvještaju HDZ-a: 'Stranka se ponaša racionalno, trošimo koliko nam treba'


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije