Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Karlovca

Na vježbalištu 'Kupa' održana vojna vježba Kamensko

vojna vježba
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/8
10.04.2014.
u 16:45

Vježba se sastojala od dva osnovna dijela - demonstracija pomoći u obrani od poplava i pomoći kod izbijanja požara te utapanja.

U organizaciji Inženjerijske pukovnije (IP) Zapovjedništva za obuku doktrinu (ZOD) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) i Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) na vojnom vježbalištu "Kupa" kod Karlovca održana je civilno-vojna združena vježba "Kamensko 2014.", priopćio je MORH.

Vježba se sastojala od dva osnovna dijela. U prvom su djelatnici Inženjerijske pukovnije na rijeci Kupi demonstrirali neka od tehničko-materijalnih sredstava i postupaka kojima se, između ostaloga, mogu koristiti tijekom operacija pomoći civilnim strukturama u obrani od poplava. Riječ je o amfibijskom transporteru PTS-M, desantnim čamcima, skeli iz sastava pontonskog mosta PM-M71, tenku za izvlačenje i drugim sredstvima.

U fokusu drugog dijela vježbe bio je scenarij sa simuliranim incidentom koji je uključivao izbijanje požara i opasnost od utapanja. Incident je izbio na jednoj od skela, a na njega su simultano reagirali i vojni i civilni djelatnici. Zahvaljujući brzoj dojavi i reakciji, požar je ugašen, ugroženi su djelatnici spašeni i evakuirani, s tim da su poduzete i mjere protiv onečišćenja okoliša.

Uz djelatnike Inženjerijske pukovnije, sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postaje Karlovac, Hrvatske gorske službe za spašavanje stanice Karlovac, Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac, Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i karlovačkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje.

>>Ekskluzivne fotografije: Vježba kojom je JNA '71. plašila Hrvatsku

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Komentara 4

KA
kafka
17:49 10.04.2014.

Uzaludna vježba kada su na fronti Kamensko u Zagrebu radnice ostale bez novaca i radnog mjesta. Uzalud vježbe obrane kada gubimo od neoliberalnog okupatora. Uzalud vježbe kad su perfidni okupatori tuđeg još jednom pobijedili - i to prema hrvatskom zakonu. .

KR
kreont
17:20 10.04.2014.

Ako mene pitate ovo je demonstracija i proba obrane lopova na vlasti. Također provjereno i radi na zastrašivanju jednog dijela puka.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
18:05 10.04.2014.

A novi transporteri nisu korišćeni???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije