Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na sučeljavanju Bandić zaprijetio da će napustiti studio

Josipović, Bandić
Pixsell
08.01.2010.
u 09:47

Ni Bandić niti Josipović nisu znali što je OTAN (francuski naziv za NATO) i je li Hrvatska njegova članica. Milan Bandić nije znao nabrojiti tko su čelnici glavnih tijela Europske unije.

Borba prsa o prsa dvojice predsjedničkih kandididata, nakon sinoćnjega televizijskog sučeljavanja na Novoj TV, nastavila se jutros u radijskoj emisiji Poligraf Hrvatskog radija.

Predvidljiva pitanja i odgovore zasjenila je borba za posljednje neodlučne birače. Rasprava se zahuktala  oko pitanja "crvene" Hrvatske i imovine koju su kandidati stekli.

- Bolje je razdvojiti braću nego Hrvatsku na crvenu i crnu - komentirao je Bandić braću Stazić koja su se razišla oko pitanja podrške kandidatima. Josipović je kratko replicirao da "nema strašne crvene komunističke Hrvatske" optužujući Bandića da potencira ideološke raskole.

Iznervirani Bandić
U jednom trenutku, iznerviran komentarima na zabranu njegova promidžbenog spota u kojemu je iskoristio Josipovićev komentar da će se Hrvatska zacrveniti, Bandić je čak zaprijetio da će otići iz emisije, ali se pribrao nakon voditeljičine reakcije.

Nastavili su se prepirati oko imovine koju je svaki od njih stekao, međusobno se optužujući da skrivaju pravo stanje stvari, a odgovarali su i na pitanja o troškovima kampanje te o tužbi za genocid protiv Srbije i protutužbi.

Dvojica su kandidata morala odgovarati i na pitanja o Europskoj uniji, pristupnim pregovorima i odnosima Slovenije i Hrvatske. Niti jedan nije znao što je OTAN (francuski naziv za NATO) i je li Hrvatska njegova članica. Milan Bandić nije znao nabrojiti tko su čelnici glavnih tijela Unije.

 - Ne znam, a to nije ni bitno - kratko je rekao Bandić. Ivo Josipović ih je nabrojio sve. Svima u EU Bandić bi se, kako kaže, uvijek obratio na hrvatskom jeziku, a ne na nekom stranom.

Konačni obračun zakazan je za večeras na sučeljavanju na HRT-u.

Komentara 573

RE
regvarml
11:11 08.01.2010.

Niti predstavnici glavnih tijela Europske Unije ne znaju nista o Hrvatskim predsjednicima niti ih je interesirao Domovinski rat niti tko je kriv niti tko je prav pa zasto bi onda kandidati za hrvatskog predsjednika morali znati tko je barosso ili neka druga pedercina iz Bruxelles. Nije se Bandic kandidirao za predsjednika EU-a nego Hrvatske i novinar im je radije trebao postaviti neko pitanje da li zna tko je Matija Gubec ili Stjepan Radic a ne tko je Barosso ili Olie Rehn i slicna europska gamad. samo vi novinari vise drzite do stranaca nego do vlastitog naroda i stvarate afere znane i neznane. Medjutim kada se okomite na nekoga ne popustate dok ne stvorite afere. Zasto niste stvorili aferu i sa Mesicem. On je jednako zagrizao u korupciju kao i Sanader ali jednoga se je ocrnilo do te mjere da ga vise ni pas ne bi popisao a ovaj bradati divljak ves osam godina podjebava Hrvatski narod i ocrnjuje i omalovazava ali se uklapa u vase nastrane kliseje i svi sutite kao zaliveni. zasto niste i kod njega tako pomno istrazivali afere oko cementare nasice, kreditu HPB zbog kojeg je zvao i odredio za KIO Orahovac, podravkin kredit za SMS a radi se milijunskim iznosima kuna i nikome nista niti je itko dalje istrazivao vezano za namjestanje prodaje podravkinog odmaralista (grada Koprivnice) mesicevom rodjaku. To divljanje predsjednika vas novinare ne dira previse kao da nije isto da li je korumpiran Polancec, Mesic ili Sanader. korupcija je korupcija i onda zasluzuje da bude jednako kaznjena pa ma tko je god pocinio. Zasto niste tako rigidno i ostro napadali na mesicevo svjedocenje pred haaskim sudom gdje je posrao i drzavu i ljude koji su za nju ratovali. Vidite mene kao branitelja to smeta i kao onaj koji se borio za ovu drzavu ocekujem od vas novinara da napadate na takve veleizdajnicke poteze predsjednika drzave medjutim samo su rijetki od vas to ucinili. Naprosto mi se gadite i vi i vasa realnost izvjestavanja.

KA
Karla
12:11 08.01.2010.

Bojko, ti nisi vjernik !

OH
ohoho
10:56 08.01.2010.

kad cujem bandića kako odgovara na pitanja sjetim se one pjesme .. o kako je ljepo biti GLUP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije