Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HU DOBRA VOLJA

Na stare i siromašne nisu zaboravili ni u doba korone: Volonterima se pridružio i reprezentativac

HU Dobra volja
Foto: HU Dobra volja
1/6
09.04.2020.
u 13:59

- Opet se pokazalo zajedništvo po čemu smo poznati- poručila je Marijana.

Hvala vam svima koji ste se ponudili za volontiranje, vas preko 60. Neke smo uputili kome pomoći, neke ćemo možda i kontaktirati kroz neko vrijeme - poručila je Marijana Ćorluka Matešić iz humanitarne udruge Dobra volja.

Zahvalila se i na donacijama hrane i na svakoj uplaćenoj kuni u ovo doba koronavirusa i krize.

- Hvala Lauri, hvala Kristini, hvala Mirni ,hvala Eleni koje redovito brinu o ljudima na koje smo ih uputili da trebaju pomoć. Nekima se nosi hrana iz pučke kuhinje, a nekima se obavi kupovina ili im se podignu lijekovi u ljekarni - poručila je Marijana.

Ona je jučer obišla nekoliko obitelji, a ovaj put joj se pridružio i rukometaš Željko Musa. Na terenu su proveli cijeli dan i razdijelili pakete hrane gotovi ručak koji svaki dan za korisnike priprema ekipa iz Cateringa Rajnglica.

- Hvala Željku što se uključio bez obzira na sve druge obaveze i što je dao svoje vrijeme da pomogne nekome kome je potrebno. Zahvaljujem se i doktorima koji starije i nemoćne upućuju na nas pa im volonteri idu u ljekarnu. Neki i svaki dan iz pučke kuhinje raznose tople obroke - rekla je Marijana i dodala kako su neki pekli kolače koje su podijelili korisnicima.

Obišli su i Snježanu i njenu djecu koji do nedavno nisu imali internet sve do donacije rutera i bona pa sada djeca mogu pratiti sve što treba za školu. Obišli su i djeda Đuru koji je spakirao jaja i dao da ih podjele kome treba. Baka Milka je dobila hranu, a sretna je i samo da netko dođe i malo porazgovara s njom.

- Opet se pokazalo zajedništvo po čemu smo poznati- poručila je Marijana.

- Čuvamo se,pazimo se ali ne želimo dopustiti da ljudi koji nekome nisu prioritet ostanu gladni. Dok god imamo s čim, dok god možemo, razvozit ćemo hranu onima koji su nemoćni, koji zbog bolesti ne mogu raditi, koji su cijeli život radili i sada od mirovine preživljavaju i dućani su im udaljeni više kilometara - poručila je za kraj Marijana.

Foto: HU Dobra volja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije