Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program

Na Špancirfest dolaze glazbenici od Orijenta do Velike Britanije

špancirfest
arhiva
11.07.2013.
u 09:46

Iz turističke zajednice poručuju kako će tijekom deset dana biti izvedeno 120 programa, od kojih će 95 biti besplatnih

Turski bend Baba Zula, kraljevi romske glazbe Marko i Boban Marković, Skunk Anansie, Majke, Claudia Aurora, Buraka Som Sistema, Pips, Chips & Videoclips... To je tek mali dio popisa brojnih izvođača koji će nastupiti na petnaestom, jubilarnom Špancirfestu, od kojeg nas dijeli samo mjesec i pol dana. Festival će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 23. kolovoza do 1. rujna.

Tri pozornice

Sudeći prema najavljenim sadržajima, Varaždin će opet potvrditi status jednog od festivalskih središta Hrvatske, unatoč izostanku zvučnih svjetskih imena.

 - Za velika imena nemamo novca, a ni prostora, ali inovativnošću i kvalitetom to ćemo nadomjestiti – rekla je, predstavljajući program, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp.

Istaknula je kako će tijekom deset dana biti izvedeno 120 programa, od kojih će 95 biti besplatnih.

- Plaćaju se samo glazbeni programi na glavnoj festivalskoj pozornici te predstave komedije u Hrvatskom narodnom kazalištu, a cijena festivalskih ulaznica je zaista simbolična i uspjeli smo da ostane ista kao i prošle godine – poručila je.

Glazbeni će se program odvijati na trima pozornicama u povijesnoj jezgri te na Party Areni uz Dravu, do koje će, s Trga slobode, posjetitelje besplatno voziti Panov autobus. Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih europskih umjetnika.

To još nije sve

Festival će tijekom sljedeće dvije godine biti i dio projekta “Cirkus kao način života”, u sklopu kojeg će se ove i sljedeće godine održavati kreativne radionice uličnog performansa te izvoditi programi nastali tijekom festivala, kao i na radionicama u ostalim zemljama koje pokriva projekt. Najmlađe očekuje još zanimljiviji Park kreative uz katedralu u Habdelićevoj ulici, a one željne umjetnosti razveselit će informacija da tijekom Špancirfesta u gradskom muzeju gostuje istarski sajam umjetnina Artexchange. U Turističkoj zajednici ističu kako je program još u nastajanju te se očekuje mnoštvo dopuna.

>>Early Bird festivalske ulaznice Špancirfesta

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije