Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasio ih ribar

Na Rabu se nasukala austrijska jahta, nitko nije ozlijeđen

jahta
Goran Šimunov/VLM
09.07.2010.
u 11:05

Prema izjavi zapovjednika jahte, nasukali su se zbog navigacijske greške pri brzini od 15 čvorova. Iako je plovilo oštećeno na podvodnom dijelu trupa, posada je odbila napustiti jahtu.

RAB - Na otoku Rabu noćas se nasukala austrijska jahta, na kojoj se nalazilo pet odraslih osoba, austrijskih državljana. Nitko nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojavu o nasukanoj motornoj jahti dužine 12 metara Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) u Rijeci zaprimila je noćas u 00.15 sati od lokalnog ribara, koji je naišao na nasukano plovilo na Rtu Šilo na otoku Rabu.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru stupila je u kontakt sa zapovjednikom jahte, koji je ujedno i njezin vlasnik. Na mjesto nasukavanja odmah je upućena brodica Lučke ispostave Rab.

Utvrđeno je da se na jahti "La Primera" pod austrijskom zastavom nalazi pet odraslih osoba, austrijskih državljana te da se na plovilu nalazi oko 600 litara dizelskog goriva, koje, nasreću, nije iscurilo u more.

Iako je plovilo oštećeno na podvodnom dijelu trupa, posada je odbila napustiti jahtu.

Prema izjavi zapovjednika jahte, krenuli su iz marine Punat na otoku Krku prema otoku Raba, a nasukali su se zbog navigacijske greške pri brzini od 15 čvorova.

Prema riječima Marine Halužan, glasnogovornice Ministarstva mora, Lučka ispostava Lopar danas će ispitati članove posade te potom odsukati jahtu.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Majur
12:31 09.07.2010.

Ahhhh,austrijanci i more.......

Avatar ivek
ivek
12:50 09.07.2010.

nasukala... treba prizna da to nije automobil.. da mi nesto tak pocinimo u austri,,, izbacili bi nas van.. svi joji dolaze na jadran trebaju proc tecaj vozenja barki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije