Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Gruntovec

Na ponovljenom suđenju nagodio se s USKOK-om, uvjetno osuđen

Županijski sud
Foto: Anto Magzan/Pixsell
15.11.2015.
u 23:00

Marjanović je inače bio referent u gruntovnici, a optužen je za mito.

Dino Marjanović, jedan od optuženih u aferi Gruntovec, prošli je tjedan na zagrebačkom Županijskom sudu priznao krivnju te je temeljem nagodbe s USKOK-om uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Riječ je o ostacima afere u kojoj su 22 osobe teretili da su uzimale ili davale mito kako bi se ubrzali upisi u zagrebačkoj gruntovnici. Prvom presudom iz 2010. svi optuženi osuđeni su što na bezuvjetne što na uvjetne kazne. Većinu te presude Vrhovni je sud potvrdio, povisivši izrečene kazne, no jedan je dio presude ukinut te je vraćen na ponovljeno suđenje.

Marjanović je inače bio referent u gruntovnici, a optužen je za mito. 

>> Dvije godine poslije od najvećeg slučaja i 364 optužene osobe na optuženičkoj klupi ostalo ih je - 41

Komentara 3

DU
Deleted user
23:20 15.11.2015.

Snazna istinska borba protiv korupcije na djelu, hehe Pa kako se moze nagoditi netko za koga imate dokaz da je primio mito? Uhljeb na drzavnim jaslama kojemu moras platiti da radi svoj posao za koji inace prima placu, regres, bozicnicu,cu, cipelarinu, otpremninu itd...

FC
fajter.coric
09:26 16.11.2015.

Što građanin može POŽELJETI DOBROGA državi u kojoj je KRIMINALAC ZAŠTIĆEN a PRAVEDNIK NEDUŽNO optužen??????

Avatar javorko
javorko
10:45 16.11.2015.

jasno je da ovoj bolesanoj drzavi mora doci kraj..tko ce taj kraj napokon zapoceti ne zna se ..sigurno te nete bitt neznalice iz mosta i takvih smijesnih strankica..sad je jasno da pravda zakon beskorisni mup suci iskljucivo postoji za normalne gradane,sve te institucije za one koje u biti i postoji,koje bi trebali najvise pridonijeti temelju drzave pravosude za njih su blagonaklone!!!Aki je sud za postene ljude onda ga mozete iste sekunde i zatvorit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije