Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saudijski poluotok

Na pomolu lov predatorima na Al-Qa’idu u Jemenu

Jemen, al-Qa\'ida
AFP
08.11.2010.
u 20:00

Iz Bijele kuće stižu glasovi da je poslije slanja paketa-bombi avionima iz Jemena u SAD sada isključeno samo slanje kopnene vojske

Već mjesecima bespilotne letjelice predatori tragaju za vođama Al-Qa’ide u Jemenu, a SAD do sada nije ispaljivao projektile zbog “nedostatka obavještajne potpore na tlu”. Washington Post objašnjava da se administracija Baracka Obame suzdržavala od udara zbog straha od slučajnih žrtava. Upitan mogu li se udari očekivati poslije paketa-bombi nedavno poslanih avionima iz Jemena u SAD, izvor iz Bijele kuće izjavio je za list da je sada isključeno jedino slanje vojnika na tlu.

Jemenska vlada, koja posrće pod pobunom skupine Al-Houti na sjeveru i aktivnostima Al-Qa’ide, strahuje od udara predatorima zbog mogućeg razvoja antiameričkog raspoloženja te je sklonija izravnoj vojnoj pomoći, kao što je prošli tjedan procurila vijest o donaciji SAD-a vrijednoj milijardu dolara. Jemen se uz Nigeriju smatra novim utočištem Al-Qa’ide otkako su se u siječnju 2009. ujedinile ćelije iz S. Arabije i Jemena. To je izazvalo toliku zabrinutost da je na početku 2010. šeik Abdul Mohsen Al-Obeikan, vrhovni vjerski autoritet u tumačenju islama u S. Arabiji, proglasio fetvu nad Al-Qa’idom kao protuislamskom organizacijom.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
02:11 09.11.2010.

the biggest gay cunt which i met in my life is javier ruiz, and he works in tesco, dublin, upper baggot str, mobile 00353 877519820.

OB
-obrisani-
14:18 09.11.2010.

A samo im mogu poželjeti puno sreće u lovu.

OB
-obrisani-
00:03 10.11.2010.

09.11.2010. u 23:37h Jagoda je napisao/la: ............ ------------- a čuj bolje napetost nego ne dajbože olabavidba, a lijepo je da me pratiš kroz vrijeme i prostor onako kao u Zvjezdanim stazama : “Warp speed Mr. Sulu“ :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije