Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regata

Na nedjeljnoj Barcolani i Kraljica mora

kraljica mora (1)
Pixsell
08.10.2010.
u 13:19

Na jednoj od najvećih svjetskih regata koja se ove godine održava 42 put zaredom sudjelovat će više od 2000 plovila.

Na jednoj od najvećih svjetskih regata "Barcolani" u tršćanskom zaljevu, koja se ove godine održava 42 put zaredom, već tradicionalno druge nedjelje u listopadu, sudjelovat će i hrvatski školski brod Kraljica mora. Riječ je o motornom jedrenjaku tipa "Loger" dugom 35 i širokom 8,7 metara izgrađenom ove godine u brodogradilištu Greben u Veloj Luci po idejnom projektu Brodarskog instituta iz Zagreba.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je finaciralo njegovu gradnju s 37 milijuna kuna namijenilo ga je izobrazbi učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta.

Na ovogodišnjoj Barcolani sudjelovat će više od 2000 plovila među kojima će biti i "Kraljica mora " koju će posjetiti i generalna konzulica Republike Hrvatske u Italiji Nevenka Grdinić, predstavnici Grada Trsta, organizatora regate i Lučke kapetanije.

Za građane je razgledavanje broda organizirano danas i sutra poslijepodne.

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Trstu i tršćanske gospodarske komore državni tajnik za more Mario Babić održat će u utorak, 12. listopada u Trstu prezentaciju mogućnosti nautičkog turizma u Hrvatskoj u sklopu konferencije "Hrvatska prema Europi cestom, morem".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije