Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktualno

Na natječaj je Porsche doista poslao ponudu za škodu superb

'skoda_alb_zag_110310'
'Photoshop'
11.03.2010.
u 17:15

Kada smo čuli o nabavci auta iz medija, zvao sam župana i pitao o čemu se radi, a on mi je potvrdio da Županija namjerava nabaviti auto preko operativnog leasinga, kaže S. Belina

Nesumnjivo je da će aktualni krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić dulje vrijeme ostati zapamćen kao stručnjak gerila marketinga. No, iako on misli da je prijevarom novinara, a time i cjelokupne javnosti koju novinari predstavljaju, uveo inovativni način prezentacije Krapinsko-zagorske županije, grdno se prevario jer se uglavnom svi stručnjaci iz različitih sfera slažu da je riječ o ozbiljnom gafu, koji će na dulje vrijeme obilježiti Hajdaševu karijeru te dovesti u pitanje ozbiljnost i vjerodostojnost njegovih budućih poteza.

Iako je prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović još nedostupan, no kako nam je obećala glasnogovornica, svakako će nam odgovoriti na pitanja, svi drugi i dalje spremno odgovaraju na pitanja.

– Riječ je zapravo o županovoj prijevari novinara i javnosti – komentirao je slučaj zagorskog gerila marketinga predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka. Usput, spomenimo, ako je probijena medijska blokada i Zagorci se više ne percipiraju kao pijanci, župan je zaslužan za slogan "mala županija za velike lažljivce".

 

Vraćanje novca

Iako je župan Hajdaš u emisiji Radija Kaj Tema tjedna urednice i voditeljice Biserke Jakšić kazao da je postojeći automobil repariran, a kupnja novog planira se početkom iduće godine te da će ponuđaču Županija vratiti novac koji je potrošen na slanje ponude, mi smo doznali da je ponuda stigla od Porsche leasinga iz Zagreba, koji nije ponudio ni manje ni više nego škodu superb, odnosno upravo automobil za koji smo, nakon objavljena natječaja, smatrali da je u igri. U Porsche leasingu nisu željeli reći hoće li primiti županijski novac ili ne, ali svi su dobro informirani o gerila potezu. Uglavnom, svi se slažu da je riječ o običnom pokušaju zamagljivanju nabave skupoga službenog automobila.

– ZDS nije bio informiran o županovoj želji da nabavi novi automobil. Kada smo čuli o tome iz medija, zvao sam ga i pitao o čemu se radi, a on mi je potvrdio da Županija namjerava nabaviti auto preko operativnog leasinga.

Jeftiniji model

Moje je mišljenje bilo da ako doista treba zamijeniti auto, to treba učiniti, ali i pokušati naći neki jeftiniji model. Što se tiče same županove konferencije za novinare, na kojoj je rečeno da je čitava priča s nabavom automobila bila dobro smišljeni marketing, mislim da to nije ispravan način te da je to podcjenjivanje medija i zrelosti javnosti. Cijenim da župan nastoji promovirati Zagorje, ali mislim da to nije pravi način – kazao Stanko Belina.

ZDS zbog ovoga ne razmišlja o napuštanju vladajuće koalicije, a što se tiče političke i moralne odgovornosti, prebacuju je isključivo na župana i SDP. HNS-ov stav ćemo doznati danas nakon rasprave, a jedini koji u svemu ništa loše ne vidi je Stanko Majdak, predsjednik zagorskoga A-HSS-a.

Komentara 2

Avatar mimica
mimica
20:17 11.03.2010.

gospodjo Videk i gospodine Kukas.jeste li vi mozda culi za otkazivanje ugovora o radu do jucerasnjem upravitelju zadruge zagorski puran i osnivacu istog projekta ?jel nekoga mozda zanima zasto je do toga doslo,zasto se taj covjek maknuo s tog polozajaaja ,a primio netko sasvim treci ,a misljenja sam i da bez adekvatne strucne spreme,a nisam ni procitao natjecaj da se trazi novi upravitelj te zadruge. saznanja sam da je sadasnji upravitelj clan hns. ajde se malo raspitajte o tom zupanovom potezu ,naravno ,ako smijete!

OB
-obrisani-
22:41 11.03.2010.

10 godina vlasti SDP-a je uništilo Krapinsko-zagorsku županiju.Vlasta Hubicki i Sonja Borovčak su njeni krvnici.Nasljedile su je na 10 mjestu u Hrvatskoj po zaposlenosti i razvoju,a danas je županija zadnja po razvoju i sa 40 postotnom nezaposlenošću.kako netko,tko nikada ništa nije radio može nekoga voditi u prosperitet.Još kad postave savjetnike tipa Končevski,propast je zagarantirana.Oni ništa drugo nisu radili već zapošljavali svoj SDP i HNS kadar po općinama , te Javnim službama.Najnoviji slučaj je Vincelj pa Presečki...Kraj cestovnih pravaca su postavili vinske putokaze,te su turizam gradili na vinu,kao da i ostale regije nemaju dobroga vina.Danas ljudi nemaju kome prodati vino jer je vinogradara previše.Gospodarske zone su koma.Kostur do kostura,te stoje nedovršeni godinama.Proračuni općina drastično padaju,a župan i Končevski se zabavljaju i misle da su svi oko njih ludi.Grad Zlatar su SDP i HNS doveli u bankrot,a kako se ćini tu nije kraj.Oformila se jedna neformalna grupa SDP-ovaca koja vlada iz sjene,uglavnom je umirovljena,a dolazi iz Zaboka.Sisačka županija ima 150 milijuna kuna za poduzetnike,a naš krapinski župan daje \"lažne oglase\" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije