Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Volim si popiti vino'

Na nadgrobni si je spomenik Varaždinac ugravirao bačvu s pipom

Hrženica: Dragan Kolesarić na grobnicu je ugravirao bačvu jer je veliki ljubitelj gemišta
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/8
29.11.2019.
u 08:56

– Volim vinčeko, kak i svi. Imam svoj vinograd, svoje gorice. I hiljadarku trsova. Sorte otelo. Sam doma delam vino – kaže Dragan Kolesarić (84)

Hrvatska je dobila novi slučaj na listi neobičnih nadgrobnih spomenika. Dragan Kolesarić (84) iz Hrženice u Varaždinskoj županiji kao motiv na spomeniku izabrao je omiljeno piće, ono u kojem pod stare dane najviše uživa. Pokraj svog imena i imena supruge dao je isklesati dio – vinske bačve s pipom.

– Volim si popiti vino i ne sramim se toga. Dal sam klesaru sliku i nek mi napravi spomenik po slici, da tako hoću, na što tko mislio. Malo me čudno gledal, ali svako ima svoj ukus, kaj ne? – kaže veseli umirovljenik s njemačkom mirovinom. Radio je, pojašnjava, “na Lufthansi”, vozio je viličar i utovarivao prtljagu.

– Po zanatu sam staklopuhač, išel sam u školu u Rogaškoj Slatini, a onda u Njemačku. Ondje sam i dočekao penziju. Nek’ plaćaju Nijemci, imaju oni peneze – smije se, nazdravljujući gemištom.

– Volim vinčeko, kak i svi. Imam svoj vinograd, svoje gorice. I hiljadarku trsova. Sorte otelo. Sam doma delam vino – kaže. U mirovini je 24 godine. Sad mu je 84, a umirovljen je sa 60.

– Dobro nam je. Žena malo dela po doma, a ja pijem gemište – šali se. Ideju o neobičnom nadgrobnom spomeniku dobio je kad je vidio da si je netko dao ugravirati konjsku zapregu. Razmišlja i o lijesu u obliku bačve, no o tome je, kaže, prerano razmišljati. I da, dodajmo na kraju da iz pipe na nadgrobnom spomeniku ne teče vino. Bilo bi ga šteta...

Ima Hrvatska još zanimljivih nadgrobnih spomenika.

“Uspomene iz mog života, iako sam siromah bio, ja sam sekso, pušio i pio. I ovaj spomenik sam si napravio”. Natpis je to u stihovima na nadgrobnom spomeniku što si ga je dao uklesati umirovljenik iz sela Retkovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji (na slici u krugu). U susjednoj Osječko-baranjskoj, na groblju u Osijeku, može se vidjeti ugravirani Mercedes, što upućuje na to čime se vlasnik grobnog mjesta posebno ponosio, a na jednom spomeniku slika je žene koja nosi dvije šalice kave, očito omiljenog napitka pokojnika.

VIDEO Grobarijada - I Hrvati na bizarnoj zabavi u Srbiji: U tortu u obliku lijesa zabili kolac, hostese nosile crninu...

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Verre
Verre
10:53 29.11.2019.

Genijalna ideja.

Avatar Verre
Verre
13:47 29.11.2019.

a ovaj video sa grobarijade , stvarno svaka cast, treba imat stila za to, ce da se pozovem na sljedecu, takvo nesto dobro vec dugo nisam vidio.

DH
dalibor.hren
14:55 01.12.2019.

Još u grobnicu struju, stol i 4 stolice za belu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije