Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdansko druženje

Na Mesićev božićni prijam došli su svi osim Kalmete

domjenak kod mesića
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/12
23.12.2009.
u 15:42

Ministar prometa Božidar Kalmeta bio je pozvan, ali se nije pojavio u Predsjedničkim dvorima na tradicionalnom prijamu.

Na posljednjem božićno-novogodišnjem prijamu predsjednika Stipe Mesića pojavili su se gotovo svi uglednici s političke scene. Nasuprot njemu dok je držao govor stajali su svi članovi Vlade osim ministra prometa Božidara Kalmete.

Pitanje o smjenama
– Ministra smo pozvali, a zašto se nije odazvao pitat ćete njega – rekao je predsjednik koji broji posljednje mjesece drugog mandata o ministru za kojeg se do jučer očekivalo da će podnijeti ostavku zbog niza afera i nesreća u svojem sektoru.

Vrhovni zapovjednik danas nije mogao izbjeći ni pitanje o smjenama u vojnom vrhu. Mesić, navodno, na kraju mandata namjerava smijeniti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Josipa Lucića i na njegovo mjesto imenovati ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije Darka Grdića. Grdićev položaj bi, pak, trebao preuzeti Ognjen Preost.

– U vojsci postoji određeni rok do kojeg se može biti na funkciji, a nakon toga dolaze promjene. No, to ne znači da je itko povukao pogrešan potez. O Luciću se mnogo govori, ali on ima 27 godina staža, a postoje generali s više od 40 godina staža pa ne znam zašto je baš Lucić u pitanju – rekao je Mesić.

J. Kosor izbjegla medije
Premijerka Jadranka Kosor, pak, iskoristila je vrijeme u kojem je Mesić davao izjave novinarima da ode iz Predsjedničkih dvora i tako izbjegne medije. Na tradicionalnom  predsjedničkom prijamu nije bio ni jedan od kandidata za Mesićevo mjesto.

Ključne riječi

Komentara 66

UK
Ugo Kajvez
00:59 31.12.2009.

Priprema za politički odstrel ....

BO
bomba
17:15 23.12.2009.

Došao bi on nego zastoj u prometu. :))

OB
-obrisani-
20:55 23.12.2009.

Svaka cast Kalmeta sto nisi dozvolio da ti kvari bozicni ugodjaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije