Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLE IMAJU BROJNE PRIMJEDBE
Povratak na članak

Na Kvarneru traže kuhare, u Zagorju konobare, u Slavoniji ekotehničare

Tisuću primjedbi i komentara primilo je Ministarstvo na plan upisa u srednje škole poput: na Krku rade Filipinci, a u Opatiji ukidaju razred kuhara. Međimurju treba više ekonomista, Varaždin traži više mjesta za medicinske sestre i tehničare

Komentari 3

NA
nahty
23:29 16.05.2022.

Nema brige. Država radi na prekvalifikacijama .Eto uložila je ravno nula kuna u to, pa odatle i ovako dobri rezultati. Ako bude sreće i iz Europe i dođu pare opet će se dodijeliti onima koji to neće željeti raditi. Ali stvarno. Znam bar pet ljudi koji bi se prekvalificirali za kuhara, nemaju para za to, nemaju ni pomoć države, a država je od tog zanimanja napravila nešto u rangu diplomiranog pravnika. Otprilike toliko vremena treba da završiš i jedno i drugo, ako zanemarimo tamo neku gimnaziju. Sve naopako kod nas. Previše birokracije. Previše normi. Generalno za konobara ne treba sigurno više od nekog osposobljavanja (kao što vidimo po oglasima što se traži", a mi za to imamo 3godišnje obrazovanje. Država je zaostala u vremenu i prostoru.

VL
Ivan_Žižak
11:22 17.05.2022.

I kako će sad dalje jadni "vlasnici" pokradenih kombinata i kolektiva? A još jadniji sirote jadranske. Jednom su uprskali stvar? Da, i?! Jer besramna laž je da je u Hrvatskoj BAZEN prazan. I da nema koga iskorištavat! Ccc...

VL
TE
texas
00:05 17.05.2022.

nemaju oni pojma o pojmu i možeš se slikati

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.