Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Rijeci

Na Koblerovom trgu obilježen Badnjak po Julijanskom kalendaru

pravoslavci08
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
06.01.2011.
u 12:46

Podršku organizaciji javnog obilježavanja Badnjaka dalo je Srpsko nacionalno vijeće i vjernici pravoslavne crkve u Rijeci, a financijska podrška stigla je od Grada Rijeke i aktivnih članova srpske zajednice u Rijeci

Podjelom oko tisuću porcija prženih srdelica, krafni i vina u organizaciji Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Pododbor Rijeka danas je na Koblerovom trgu u Rijeci prvi puta javno obilježen Badnjak po Julijanskom kalendaru. Ujedno je time najavljen i skorašnji jubilej 300. godišnjice srpskog pravoslavlja u Rijeci. Naime, prve vijesti o naseljavanju Srba u Rijeku datiraju iz 1717. godine kada je Karlo VI. dopustio naseljavanje velike skupine srpskih obitelji na riječko područje.

Podršku organizaciji javnog obilježavanja Badnjaka dalo je Srpsko nacionalno vijeće i vjernici pravoslavne crkve u Rijeci, a financijska podrška stigla je od Grada Rijeke i aktivnih članova srpske zajednice u Rijeci. Brojnim vjernicima pravoslavne ckrve na na Koblerovom trgu pridružio se i SDP-ov saborski zastupnik i dogradonačelnik Rijeke Željko Jovanović.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
katasteko
13:16 06.01.2011.

Čestit i blagoslovljen Božić,svim vjernicima koji slave po starom kalendaru. \"Hristos se rodi\" zaista rodi se.

JU
JUMPEṚ
13:39 06.01.2011.

>>>>>>>>>>katasteko Ako se Isus rodio 25. 12. onda nije moguče da se sad ponovo rodio. Tko to kaže, tko to laže?

DO
doktorica
13:45 06.01.2011.

Nismo vidjeli da su u Srbiji čestitali Božić katolicima a još manje da su nešto besplatno dijelili Hrvatima koji su slavili taj dan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije