Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za brucoše

Na karlovačkom Veleučilištu ima mjesta za 1189 studenata

'15.04.2011. Karlovac - Svecana sjednica povodom 14.obljetnice Veleucilista Karlovac. Na svecanosti su urucene knjige najboljim studentima Veleucilista..Branko Wasserbauer, dekan Veleucilista u Karlov
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
24.05.2011.
u 10:03

Izravno se upisuju oni koji polože osnovnu ili višu razinu hrvatskog i stranog jezika te matematike. Za ostale nema prijamnog

U prvu godinu stručnih i specijalističkih studija Veleučilišta Karlovac moći će se upisati 1189 studenata. Na temelju uspjeha na državnoj maturi izravno će moći i pristupnici koji polože osnovnu ili višu razinu hrvatskog i stranog jezika, te matematike. Na Veleučilištu mogu studirati i oni koji ne idu na maturu. Za njih su prijave od 27. lipnja do 8. srpnja od 9 do 12 sati u studentskoj referadi. Razredbeni postupak sastoji se od vrednovanja uspjeha u srednjoj školi. Točnije, općeg uspjeha, ocjena iz matematike, hrvatskog i stranog jezika kroz sve godine srednjoškolskog obrazovanja. Nema posebnog prijamnog ispita.

 – Broj kandidata za sljedeću akademsku godinu na razini je lanjske. Očekujemo dobar odaziv i nadamo se da će za prvu godinu studiranje i dalje biti besplatno. Pozivamo sve da se upišu na neki od naših studija, jer upravo sada, u vrijeme krize, treba steći znanje i zvanje da bi se ulaskom u Europsku uniju lakše pozicionirali na tržištu rada – rekao je dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije