Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na Kaptol opet nije došao novi Kuharić sa seoske župe, nego 'stranac' vatikanskog kova

16.02.2023. u 07:26

Dobro je imati jakog nadbiskupa u Vatikanu. Da smo ga imali i prije, ne bi se dogodila ova skalamerija s kanonizacijom kardinala Stepinca. No što je, tu je. Možda se i to popravi

Komentara 24

AB
Abdalonim
09:02 16.02.2023.

Istarski biskup je postao nakon sukoba istarskog svećenstva s papom Benediktom i talijanskim benediktincima oko posjeda u Dajli. Tadašnjeg biskupa Milovana koji se protivio ustupanju Dajle benediktincima Vatikan je smijenio i postavio Kutlešu. U odnosu s ljudima i pastvom čuo sam da je korektan. Propovijedi ima kratke i jasne, na neki način nenametljive. Ovako na prvi dojam ništa posebno da fascinira ili odskače kod njega, ali niti ništa da posebno odbija kao kod Bozanića. Otuđen kao Bozanić nije sigurno. Ajde, neka iznenadi pozitivno.

Avatar @promatrač
@promatrač
08:06 16.02.2023.

Samo može biti bolje, ako ne bude gore. U svakom slučaju, uzdajmo se u Gospodina i molimo za novog nadbiskupa.

DU
Deleted user
08:43 16.02.2023.

Izgleda da je stranac ,pisac ovog teksta ili barem radi za njih, Novi kardinal je Hrvat, sa hrvatskim državljanstvom i rodom iz kolijevke hrvatstva. Gospodinu piscu treba napomenuti da je Katolička crkva u svijetu jedinstvena, stoga svi svećenici , pa i same Papa mogu bili iz raznih naroda i država, naravno u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, nastaloj 1918. godine , koja ne priznaje Papu to nije tako, ona sama bira svoje velikodostojnike , pa je nekima to priraslo srcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije