Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE JAČU KONTROLU
Povratak na članak

Obmana potrošača: Na jeftina uvozna mlijeka stavljaju hrvatsko znakovlje

U HPK smatraju da je to jedan od marketinških trikova koji nisu dopušteni i koji dodatno zbunjuju potrošače jer na nacionalnoj razini postoji jedino oznaka ''Mlijeko s hrvatskih farmi'' koja potvrđuje da mlijeko ima svoju sljedivost i dolazi s farmi domaćih proizvođača.

Komentari 16

Avatar Edgedancer
Edgedancer
11:49 02.03.2021.

Sve što ima sljedivost s hrvatskih farmi i polja, moralo bi imati veliku i lako uočljivu oznaku na proizvodima! Najmanje 30% pakiranja!

VL
US
Usputni
12:01 02.03.2021.

Znaci ako je strano mlijeko jeftinije, odmah je losije od domaceg? A da vam nije mozda palo na pamet da domaca proizvodnja nije produktivna, usitnjena je i time neisplativa, skupa je cijena rada, repromaterijal je skup, PDV drugi najvisi u EU, itd... no to sve ne dokazuje da su domaca mlijeka kvalitetnija od stranih, dokazuje samo da su skuplja i nista vise.

VL
NE
Nepokolebljiv
12:15 02.03.2021.

"Jeftino uvozno mlijeko" takoder ima "slijedivost" i dolazi iz masina ili mozda raste na bukvi! Koje li su to glupe jeftine obmane! Kravlje mlijeko je kravlje mlijeko! Do sada su ljudi imali dovoljno iskustva nauciti da se domaci poljodjelski proizvod moze zabrljati bas kao uvozni samo nazalost nesto cesce!

VL
DU
Deleted user
10:52 02.03.2021.

Kako je moguće, da je litra minirelane vode skuplja od litre mlijeka?

VL
Avatar salaso
salaso
11:59 02.03.2021.

Nijemci toliko poticajima drže svoju mlječnu industriju, da brodovima šalju u afriku tone mlijeka u prahu za nikakvu cijenu, samo da ga se riješe....i ovo je takvo milijeko..razmućeno mlijeko u prahu..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.