Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presreli konvoj

Na Golanu zarobili pripadnike mirovnih snaga - nema Hrvata!

Golan sirijski pobunjenici
Screenshot/YouTube
06.03.2013.
u 18:19

UN je poslao tim za pregovore s naoružanim sirijskim pobunjenicima koji su presreli konvoj na Golanskoj visoravni.

Oko dvadeset pripadnika mirovnih snaga UN-a iz Filipina zarobljeno je na Golanskoj visoravni nakon što su sirijski pobunjenici presreli njihov konvoj na granici između Sirije i Izraela. UN je poslao tim za pregovore s naoružanim borcima.

Na YouTubeu objavljena je snimka na kojoj mladić, koji tvrdi da je iz brigade "Mučenici Yarmouka", kaže da neće propustiti konvoj sve dok snage lojalne predsjedniku Basharu Al Assadu ne povuku svoje postrojbe iz sela Jamla, piše Jerusalem Post.

Muškarac je okružen s nekoliko drugih pobunjenika koji imaju puške u rukama, a stoji ispred dva bijela vozila s oznakama UN-a na njima. Najmanje pet osoba vidi se kako sjedi u vozilima sa svjetloplavim kacigama u pancir-košuljama.

– Zapovjedništvo 'Mučenika Yarmouka' objavljuje da će držati pripadnike UN-ovih snaga sve dok se snage Bashara Assada ne povuku s prilaza selu Jamla – kazao je muškarac obučen u civilnu odjeću te je dodao da će zadržane pripadnike UN-a smatrati zarobljenicima ako do povlačenja ne dođe u roku od 24 sata.

U toj misiji na Golanskoj visoravni još uvijek sudjeluju i hrvatski vojnici čije povlačenje je najavila Vlada nakon što je NY Times objavio vijest da su Hrvati prodavali oružje sirijskim pobunjenicima.  Kratkim priopćenje oglasilo se hrvatsko Ministarstvo obrane u kojem su potvrdili da hrvatski vojnici na Golanskoj visoravni nisu bili u opasnosti.

"Pripadnici Oružanih snaga RH, koji se nalaze u mirovnoj misiji UNDOF na Golanskoj visoravni, nisu bili uključeni u današnji incident sa sirijskim pobunjeničkim snagama i izvan su opasnosti. Incident su dogodio na području koje nije pod ingerencijom naših vojnika", izvijestili su iz MORH-a.

UN je u svojem priopćenju napisao da je oko 30 naoružanih boraca zatočilo oko 20-ak "mirovnjaka" na Golanskoj visoravni, odnosno granici između Sirije i Izraela. "UN-ovi promatrači su bili u redovitoj misiji opskrbe te su zaustavljeni blizu 'promatračke točke' 58, koja je oštećena i evakuirana prošlog vikenda nakon žestokih borbi u blizini u Jamlahu", napisali su u priopćenju.

>>Odrasla u Puli – Nakon mučenja priključila se pobunjenicima

Komentara 6

AN
antestolepolez
18:38 06.03.2013.

evo vam vaša pobunjenička pseta.. nema gorih.. ali vjerojatno će se već nekako to pripisat assadu

V4
Vladimir12-4
19:04 06.03.2013.

Arapska proljeca, uvedi bordel i vladaj, u Siriji bas neide.

Avatar dott980
dott980
18:47 06.03.2013.

ne, hrvata ima samo na golom otoku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije